Prăjitura cu gutui este simplă, rafinată, dar în același timp pufoasă. Chiar dacă nu are niciun pic de cremă această rețetă este ideală într-o zi rece de toamnă.
Rețeta pentru acest desert nu este foarte grea și este genul de prăjitură care poate fi consumată în orice moment al zilei pentru că nu cade greu la stomac.
Rețetă prăjitură pufoasă cu gutui. Desertul are o textură foarte simplă
Nu lăsa toamna să treacă fără să încerci rețete care conține fructe din acest sezon, una dintre ele fiind cea cu gutui, recomandată când simți nevoia de ceva dulce.
Ingrediente pentru prăjitura cu gutui:
- 2 gutui de dimensiuni potrivite
- 200 grame de făină albă
- 150 grame de zahăr
- 3 ouă
- o jumătate de plic de praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- o lingură de ulei de floarea soarelui
- o linguriță de scorțișoară
- un cubuleț de unt.
Mod de pregătire prăjitură pufoasă cu gutui. Cum se face:
- Cele două gutui se spală bine și se taie cubulețe
- Se încinge o tigaie în care se topește untul împreună cu zahărul. Se caramelizează totul până devine auriu
- Peste ingredientele de mai sus se adaugă gutuile și se amestecă ușor
- Se toarnă și scorțișoara și se lasă pe foc până se ajunge la o consistență al dente
- Când este gata se ia de pe aragaz și se lasă la răcit
- Se încinge cuptorul la 180 de grade
- Se unge o tavă cu puțin ulei și se tapează cu hârtie de copt
- Cele 3 ouă se bat împreună cu zahărul. Se adaugă uleiul și coaja rasă de lămâie
- Se încorporează praful de copt și făina. Se amestecă totul foarte bine
- Se adaugă gutuile caramelizate și răcite. Se amestecă până la omogenizare cu ajutorul unei spatule
- Compoziția se pune în tavă și se nivelează frumos. Se dă la cuptor pentru circa 25 de minute
- Prăjitura se lasă la răcit în tavă și apoi se scoate pe un grilaj
- Desertul se taie abia după ce s-a răcit complet
- Prăjitura se pudrează cu zahăr sau scorțișoară
- Poftă bună!