Life

Rețeta simplă pentru puiul Kiev. Oricine o poate prepara acasă

Puiul Kiev este un preparat extrem de aromat, care pare dificil de realizat. Îți prezentăm însă o rețetă extrem de simplă, pe care o poți încerca acasă.
20.01.2023 | 18:13
Reteta simpla pentru puiul Kiev Oricine o poate prepara acasa
Rețeta simplă pentru puiul Kiev. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Puiul Kiev este un fel principal aromat, bogat în mirodenii și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie.

Rețeta simplă pentru puiul Kiev

De asemenea, dacă vrei să impresionezi niște oaspeți, această rețetă este tot ce ai nevoie. Chiar și un începător în bucătărie se poate descurca și poate avea la final un preparat deosebit.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara rețeta de pui Kiev ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • piept de pui
  • unt
  • usturoi
  • mirodenii
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

Ține cont de faptul că pregătirile pentru rețeta de pui Kiev încep cu o zi înainte. Mai exact, untul topit se amestecă alături de usturoi și de mirodenii, iar după gust se mai adaugă și verdeață.

Această compoziție trebuie să fie lăsată până când se întărește, astfel încât mai târziu să poată să fie rulată sub forma unei rulade mai subțiri. Deci, până a doua zi lăsăm totul la frigider.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară puiul Kiev

Când ești gata de treabă, prima oară te ocupi de pieptul de pui. Trebuie să faci niște buzunarele mici și să îl secționezi în bucăți de mărimea unei palme.

În momentul în care le tai, ai grijă ca buzunarele să nu aibă legătură cu exteriorul, pentru că acolo vor intra bucățile de unt cu mirodenii din frigider, întărite.

ADVERTISEMENT

După ce ai umplut fiecare buzunar din pieptul de pui, apucă-te să bați ouăle. Fiecare bucată de piept de pui se dă prin făină prima oară, iar mai apoi prin oul bătut și la final prin pesmet.

Încinge bine uleiul, și pune pieptul de pui la prăjit. Ar trebui să stea în jur de 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, până în momentul în care fiecare felie devine aurie.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, pieptul de pui se bagă și la cuptorul aragazului, care trebuie să fie preîncins la temperatura de 180 de grade. 15 minute, atât trebuie să mai stea pieptul nostru de pui, într-un vas termorezistent.

La final se scoate și se servește alături de o garnitură. Poți opta pentru o salată proaspătă, sau, de ce nu, pentru un piure de cartofi delicios, care de asemenea se prepară foarte repede.

ADVERTISEMENT