Puiul Kiev este un fel principal aromat, bogat în mirodenii și nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie.
De asemenea, dacă vrei să impresionezi niște oaspeți, această rețetă este tot ce ai nevoie. Chiar și un începător în bucătărie se poate descurca și poate avea la final un preparat deosebit.
Pentru a prepara rețeta de pui Kiev ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ține cont de faptul că pregătirile pentru rețeta de pui Kiev încep cu o zi înainte. Mai exact, untul topit se amestecă alături de usturoi și de mirodenii, iar după gust se mai adaugă și verdeață.
Această compoziție trebuie să fie lăsată până când se întărește, astfel încât mai târziu să poată să fie rulată sub forma unei rulade mai subțiri. Deci, până a doua zi lăsăm totul la frigider.
Când ești gata de treabă, prima oară te ocupi de pieptul de pui. Trebuie să faci niște buzunarele mici și să îl secționezi în bucăți de mărimea unei palme.
În momentul în care le tai, ai grijă ca buzunarele să nu aibă legătură cu exteriorul, pentru că acolo vor intra bucățile de unt cu mirodenii din frigider, întărite.
După ce ai umplut fiecare buzunar din pieptul de pui, apucă-te să bați ouăle. Fiecare bucată de piept de pui se dă prin făină prima oară, iar mai apoi prin oul bătut și la final prin pesmet.
Încinge bine uleiul, și pune pieptul de pui la prăjit. Ar trebui să stea în jur de 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, până în momentul în care fiecare felie devine aurie.
Mai apoi, pieptul de pui se bagă și la cuptorul aragazului, care trebuie să fie preîncins la temperatura de 180 de grade. 15 minute, atât trebuie să mai stea pieptul nostru de pui, într-un vas termorezistent.
La final se scoate și se servește alături de o garnitură. Poți opta pentru o salată proaspătă, sau, de ce nu, pentru un piure de cartofi delicios, care de asemenea se prepară foarte repede.