Pireul de cartofi este unul dintre cele mai consumate preparate de către români. Se află printre garniturile favorite atunci când este vorba să-l combinăm cu carne sau produs din carne, de exemplu.
În următoarele rânduri, vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă de piure cartofi, care-i aparține lui chef Florin Dumitrescu, un maestru în arta culinară.
Ingredientele nu sunt unele foarte sofisticate. Aveți nevoie de: 5-6 cartofi, sare, piper, 300 ml lapte, 100g unt, conform temananc.ro
Mai întâi de toate, puneți la fiert o oală cu apă și sare. Ulterior, curățați cartofii de coajă, după care îi puneți în apa care trebuie să dea în clocot.
Dacă apa nu dă semne că a început să fiarbă, nu puneți cartofii, deoarece se pot prinde de vas. Totodată, apa trebuie turnată în așa fel încât să acopere cartofii.
Mai apoi, într-un alt vas, la foc mic se pun untul și laptele. Când fierbe conținutul, se dă la o parte, la fel și cartofii.
Următorul pas este să scurgeți cartofii și apoi să-i pasați cu ajutorul unei ustensile speciale. În tot acest timp, se toarnă peste amestec, câte puțin, câte un polonic din lapte.
Când se obține textura dorită, care trebuie să fie ușor moale, asemeni unei smântâne, se mai poate pune piper, după gust. Spre final, vă puteți așeza mâncarea în vase și servi cu drag. Poftă bună!
Pireul de cartofi are numeroase beneficii asupra organismului, tocmai datorită conținutului de cartofi. Potrivit doc.ro, cartofii ajută la controlarea tensiunii arteriale, menținerea sănătății inimii și la scăderea colesterolului în sânge.
De asemenea, cartofii previn formarea cheagurilor, a sănătății vaselor de sânge și, mai mult decât atât, reglează digestia și sunt ideali, adesea, într-o dietă pentru pierdere în greutate.