Life

Rețeta de piure de cartofi a chefului Florin Dumitrescu. Cei dragi vor mai dori o porție

Cum să prepari cel mai bun piure de cartofi. Rețeta delicioasă a lui chef Florin Dumitrescu, cu care îi vei surprinde pe cei dragi
07.11.2022 | 23:59
Reteta de piure de cartofi a chefului Florin Dumitrescu Cei dragi vor mai dori o portie
Cum să prepari piure de cartofi ca a lui chef Florin Dumitrescu. Sursa foto: a1.ro, temananc.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pireul de cartofi este unul dintre cele mai consumate preparate de către români. Se află printre garniturile favorite atunci când este vorba să-l combinăm cu carne sau produs din carne, de exemplu.

Cum prepară chef Florin Dumitrescu piure de cartofi. O rețetă extrem de gustoasă și ușoară

În următoarele rânduri, vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă de piure cartofi, care-i aparține lui chef Florin Dumitrescu, un maestru în arta culinară.

ADVERTISEMENT

Ingredientele nu sunt unele foarte sofisticate. Aveți nevoie de: 5-6 cartofi, sare, piper, 300 ml lapte, 100g unt, conform temananc.ro

Modul de preparare

Mai întâi de toate, puneți la fiert o oală cu apă și sare. Ulterior, curățați cartofii de coajă, după care îi puneți în apa care trebuie să dea în clocot.

ADVERTISEMENT

Dacă apa nu dă semne că a început să fiarbă, nu puneți cartofii, deoarece se pot prinde de vas. Totodată, apa trebuie turnată în așa fel încât să acopere cartofii.

Mai apoi, într-un alt vas, la foc mic se pun untul și laptele. Când fierbe conținutul, se dă la o parte, la fel și cartofii.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să scurgeți cartofii și apoi să-i pasați cu ajutorul unei ustensile speciale. În tot acest timp, se toarnă peste amestec, câte puțin, câte un polonic din lapte.

Când se obține textura dorită, care trebuie să fie ușor moale, asemeni unei smântâne, se mai poate pune piper, după gust. Spre final, vă puteți așeza mâncarea în vase și servi cu drag. Poftă bună!

ADVERTISEMENT

Pireul de cartofi are numeroase beneficii asupra organismului, tocmai datorită conținutului de cartofi. Potrivit doc.ro, cartofii ajută la controlarea tensiunii arteriale, menținerea sănătății inimii și la scăderea colesterolului în sânge.

De asemenea, cartofii previn formarea cheagurilor, a sănătății vaselor de sânge și, mai mult decât atât, reglează digestia și sunt ideali, adesea, într-o dietă pentru pierdere în greutate.

ADVERTISEMENT