Life

Rețetă de cartofi țărănești cu cârnați. Se face simplu și are un gust delicios

Cartoful reprezintă o legumă versatilă, care se poate folosi în tot felul de preparate culinare de la supe până la mâncăruri tradiționale, care amintesc de anii copilăriei.
03.02.2022 | 12:44
Reteta de cartofi taranesti cu carnati Se face simplu si are un gust delicios
Rețetă de cartofi țărănești și cârnați. E un preparat tradițional de nota 10. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de cartofi țărănești cu cârnați se pregătește extrem de simplu și are un gust delicios, care te va face să ceri și o a doua porție. E un preparat culinar inedit.

De asemenea, acest fel de mâncare este unul care merge de minune în orice moment al zilei, mai ales la prânz, când se strânge toată familia la masă.

ADVERTISEMENT

Rețetă de cartofi țărănești și cârnați. E un preparat tradițional de nota 10

Ingrediente necesare pentru cartofii cu cârnați: 

  • 1,5 kilograme de cartofi albi
  • 750 grame de cârnați afumați
  • 300 grame de gogoșari în sos de roșii
  • 200 grame de suc de roșii
  • 3 cepe medii
  • 3 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • jumătate de legătură de mărar
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • câteva frunze de busuioc
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare cartofi țărănești cu cârnați. Cum se pregătește rețeta:

  1. Cartofii se spală foarte bine cu apă rece și se pun la fiert fără să fie curățați de coajă. Se acoperă cu suficientă apă
  2. Cârnații se taie în bucăți cât mai mici și se pun într-o tigaie la prăjit. Se scot după 2-3 minute
  3. Ceapa se curăță de coajă și se taie julien. Se pune la călit în uleiul în care au stat cârnații
  4. Se adaugă 2 căței de usturoi și se pică din când în când apă fierbinte. În felul acesta ceapa nu se prinde
  5. În momentul în care ceapa este pătrunsă bine se pun gogoșarii tăiați fâșii. Se toarnă și sosul de roșii
  6. Cartofii fierți se scurg și se spală cu apă rece, apoi se curăță de coajă. Se taie în bucățele și se adaugă peste sosul de ceapă din tigaie
  7. Se adaugă condimentele și se amestecă totul pentru câteva minute
  8. Se mai adaugă o ceașcă de apă fierbinte dacă este nevoie și mai trebuie sos
  9. Cârnații se taie în rondele mai groase și se amestecă printre cartofi
  10. Se lasă totul pe foc pentru aproximativ 7-8 minute pentru a se pătrunde toate gusturile
  11. La final se adaugă al treilea cățel de usturoi care a fost dat prin răzătoare sau pisat
  12. Se potrivește totul cu sare și piper
  13. Se adaugă câteva frunze de busuioc și mărarul tocat
  14. După stingerea focului se pune și pătrunjelul tocat mărunt
  15. Mâncarea aceasta merge de minune cu castraveți murați sau ardei copți. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT