Rețeta zilei de joi, 21 mai 2020. Tartă cu caise, un desert răcoros de vară

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
20/05/2020, 09:45
Rețeta zilei de joi, 21 mai 2020. Tartă cu caise, un desert răcoros de vară
Rețeta zilei de joi, 21 mai 2020: tartă cu caise. Sursa foto: Pinterest.com

Caisele au apărut deja în piețe și în marile lanțuri de magazine, fructele aromate fiind numai bune pentru o rețetă de vară. Pentru ziua de joi, 21 mai 2020, FANATIK vă propune o tartă cu caise pufoasă și răcoroasă, ideală atunci când nu ai fost mult timp de pierdut în bucătărie.

Rețeta pentru joi, 21 mai: tartă cu caise, un desert simplu, dar rafinat

Tarta este unul dintre deserturile care se pregătește foarte ușor și nici nu necesită foarte multe ingrediente. Această prăjitură simplă și rafinată se pregătește din blat de pandișpan și cu fructe din abundență.

Pentru rețeta aceasta vom folosi caise, însă puteți opta pentru orice ale fructe care vă plac. Caisele dulci – acrișoare și aromate sunt ideale pentru deserturile de vară când simți nevoia de ceva dulce, dar în același timp răcoros.

Ingrediente necesare pentru tarta de caise: 

  • 1 kg de caise
  • 250 ml de lapte proaspăt
  • 100 grame de făină albă de  calitate
  • 130 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de zahăr alb
  • 2 ouă
  • zeama de la o lămâie
  • un plic de bicarbonat de sodiu
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare.

Mod de preparare tartă cu caise. Urmează pașii de la jos:

  1. Caisele se spală bine și se lasă deoparte ca să se scurgă apa din ele
  2. Într-un bol se amestecă cele două ouă cu zahărul, praful de sare și uleiul care se toarnă treptat
  3. Ingredientele de la punctul 2 se amestecă bine, iar apoi se adaugă laptele și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâie
  4. La final se adaugă în bol făina și se amestecă foarte bine
  5. Caisele se desfac în jumătăți și se îndepărtează sâmburii
  6. Se ia o tavă care se va tapeta cu ulei și făină în care se va adăuga aluatul
  7. Caisele se aranjează deasupra aluatului din tavă. Se apasă ușor ca fiecare caisă să intre puțin în aluat
  8. Caisele se pudrează cu puțin zahăr vanilat și se dă tava la cuptor
  9. Tarta trebuie să stea la cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea
  10. Tarta cu caise se servește cu puțin zahăr pudră deasupra. Poftă bună!

Închide ×