Life

Rețeta zilei de miercuri, 20 mai. Cum să prepari o delicioasă prăjitură cu căpșuni și cremă de lămâie

19.05.2020 | 12:14
Reteta zilei de miercuri 20 mai Cum sa prepari o delicioasa prajitura cu capsuni si crema de lamaie
ADVERTISEMENT

Vara se apropie cu pași repezi și știm că ți s-a făcut deja poftă de un desert care să îți încânte papilele gustative cu fiecare înghițitură, dar și să te răcorească în zilele caniculare ce vor urma. Iar dacă vrei să-i răsfeți pe mici pofticioși cu ceva dulce, rețeta noastră de prăjitură cu căpșuni și cremă de lămâie este ideală. Garantăm că nu vor rezista aromei sale unice.

Prăjitura cu căpșuni și cremă de lămâie, un desert perfect pentru zilele de vară

Te-am convins că merită să o încerci? Atunci grăbește-te în piață sau în supermarket pentru a-ți procura cele mai bune căpșuni pe care le găsești. Nu de alta, dar dispar una câte una în aceste zile. Apoi, ai nevoie de următoarele ingrediente:

ADVERTISEMENT
  • 2 ouă
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri apă
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • făină cât cuprinde
  • gem de caise
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 500 g căpşuni
  • 1 plic gelatină
  • 450 ml suc căpşuni

Mod de preparare

Pentru început, amesteci ouăle cu zahărul, esenţa de rom, apa şi uleiul, până când se topeşte puţin, după care începi să presari făina în așa fel încât să obţii o cocă elastică. Împarţi apoi aluatul în 4 mingiuţe şi le laşi un sfert de oră deoparte.

ADVERTISEMENT

Iei tava de copt, o întorci cu dosul în sus, ungi cu ulei, presari puţină făină şi întinzi o bilă cu sucitorul, după care acoperi toată suprafaţa tăvii. Bagi în cuptor şi aștepți preț de 20 de minute, apoi îndepărtezi de pe fundul tăvii cu un cuţit cât este caldă şi laşi la răcit.

Repeţi acelaşi procedeu și cu celelalte foi. Pentru crema de lămâie, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi amidonul şi omogenizezi. Torni laptele, amestecând cu grijă şi pui vasul să fiarbă. Laşi să se îngroaşe, dai deoparte şi ţii la răcit. Încorporezi untul moale şi amesteci, apoi pui zeama de lămâie.

ADVERTISEMENT

Ungi prima foaie cu gem de caise, aşezi a doua foaie peste care pui cremă de lămâie în strat subţire. Alternezi gemul şi crema şi în cazul celorlalte două foi. Dizolvi gelatina în 6 linguri de apă. Apoi torni şi sucul de căpşuni şi amesteci. Speli căpşunile, le tai felii şi le aşezi deasupra ultimului strat. Verşi peste ele din compoziţia de gelatină. Bagi la frigider şi serveşti a doua zi. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți dorim poftă bună și spor la gătit.

Tags: