Sport

Fotbalistul retras din activitate dă vina pe vaccinul anti-Covid-19! A ieșit din fotbal la doar 29 de ani

Un fost fotbalist din Franța dă vina pe vaccinul anti-Covid-19 pentru retragerea prematură din sport. Jucătorul a suferit numeroase accidentări în ultimii ani.
26.04.2024 | 21:20
Fotbalistul retras din activitate da vina pe vaccinul antiCovid19 A iesit din fotbal la doar 29 de ani
Un fotbalist francez s-a retras din activitate la vârsta de doar 29 de ani. A dat vina pe companiile producătoare de vaccin anti-Covid-19. Foto: Le Parisien.
ADVERTISEMENT

Francois-Xavier Fumu Tamuzo, în prezent la Laval, a luat decizia surprinzătoare de a se retrage din fotbal la finalul sezonului. În vârstă de 29 de ani, francezul care evoluează în extrema dreaptă nu a mai jucat un meci oficial de pe 3 martie 2022. Născut la Paris, Francois-Xavier Fumu Tamuzo dă vine pe vaccinul anti-Covid-19 pentru problemele de sănătate pe care le-a întâmpinat în ultimii ani.

Fotbalistul retras din activitate dă vina pe vaccinul anti-Covid-19! A ieșit din fotbal la doar 29 de ani

Francois-Xavier Fumu Tamuzo a anunțat pe 18 aprilie că se va retrage din fotbal la finalul sezonului, la doar 29 de ani. Atacantul s-a accidentat grav în urmă cu aproximativ doi ani, martie 2022, și nu a mai revenit pe teren după aproximativ 8 luni de absență.

ADVERTISEMENT

Laval s-a despărțit de Francois-Xavier Fumu Tamuzo, însă fostul internațional de tineret francez a fost trecut în lotul lui Stade Lavalloise și în actuala stagiune. Totuși, fotbalistul cu origine congoleză nu a prins foaia de joc la vreo partidă.

Francois-Xavier Fumu Tamuzo dă vina pe dozele de vaccin anti-Covid-19 pentru problemele medicale pe care le-a întâmpinat. Astfel, potrivit Le Parisien, fotbalistul care se va retrage la finalul sezonului le-a dat în judecată pe companiile producătoare ale vaccinului anti-Covid-19, Pfizer și BioNTech.

ADVERTISEMENT

Francois-Xavier Fumu Tamuzo s-a accidentat la genunchi după ce s-a vaccinat cu primele două doze

Francois-Xavier Fumu Tamuzo a fost un nume promițător în fotbalul francez. Format la academia lui Auxerre, atacantul a adunat două selecții în naționala Franței U20, ambele în 2014. Fotbalistul care a mai evoluat pentru Quevilly Rouen, AS Beziers și Maritimo susține că de vină pentru retragerea prematură din fotbal sunt dozele de vaccin anti-Covid-19.

Atacantul cotat în prezent la 150.000 de euro este ferm convins că accidentările grave pe care le-a suferit au fost cauzate de cele două doze de vaccin anti-Covid-19 pe care le-a făcut în iulie și august 2021. Conform Le Parisien, după cele două doze, Francois-Xavier Fumu Tamuzo s-a accidentat la genunchi.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a făcut a treia doză de vaccin în martie 2022, după care și-a rupt tendonul lui Ahile. „Deși fotbalistul nu e nici antivaccinist, și nici susținătorul unei teorii a complotului mondial, Fumu Tamuzo a început s-aibă dubii legate de reacțiile secundare ale vaccinului.

De-atunci au trecut mai bine de doi ani și atacantul lui Laval nu și-a mai revenit, fiind constrâns să se retragă”, au mai scris jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul retras din activitate le-a dat în judecată pe Pfizer și BioNTech

Conform Le Parisien, care citează France Bleu Mayenne, fotbalistul retras din activitate a luat decizia de a le da în judecată pe Pfizer și BioNTech, cele două companii producătoare ale vaccinurilor anti-Covid-19 făcute de Francois-Xavier Fumu Tamuzo.

„Timp de doi ani, clientul meu a fost afectat de probleme medicale și nimeni nu a ridicat niciun dubiu cu privire la efectele adverse ale vaccinului.

Chiar dacă știm că acestea există astăzi, nimeni nu poate nega acest lucru. Și, pe măsură ce îngrijorările sale creșteau, François-Xavier a mers la specialiști în medicină internă care, în cele din urmă, și-au exprimat această îndoială. Chestiunea trebuie să fie clarificată”, a spus avocatul lui Francois-Xavier Fumu Tamuzo.

„Aș vrea să înțeleg de ce corpul meu a încetat să mai funcționeze. Plimbările lungi sunt aproape insuportabile și alergarea e imposibilă. În momentul în care vreau să fac un efort, de exemplu să urc scările sau să le cobor, durerea este intensă”, a spus și „victima”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și...
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai...
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a...
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a putea picta. Destinul tragic al pictorului supranumit „Poetul plastic al florilor“