Sport

Revelația SuperLigii, fără drept de joc în cupele europene: „Avem un plan de care să ținem cont”

Una dintre cele mai în formă echipe din SuperLiga nu are drept de joc în cupele europene. Anunțul făcut de președintele clubului.
09.11.2023 | 15:45
Revelatia SuperLigii fara drept de joc in cupele europene Avem un plan de care sa tinem cont
Revelația SuperLigii nu are drept de joc în cupele europene. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Hermannstadt continuă să impresioneze în acest sezon. Formația antrenată de Marius Măldărășanu nu a mai pierdut de 11 meciuri în campionat și ocupă locul 4 în clasament. Dani Coman, președintele clubului sibian, a anunțat că Hermannstadt nu va putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene.

Revelația SuperLigii, fără drept de joc în cupele europene: „Avem un plan de care să ținem cont”

Hermannstadt se află în insolvență până în vara anului 2025. Deși situația financiară este stabilă, clubul de fotbal din parcul „Sub Arini” nu va ieși din insolvență în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipa lui Marius Măldărășanu nu va putea obține calificarea în tururile preliminare ale competițiilor europene, chiar dacă din punct de vedere sportiv obiectivul va fi îndeplinit.

„Suntem stabili din punct de vedere financiar. În momentul de față, da, suntem în insolvență. Avem un plan de care trebuie să ne ținem cont , un plan aprobat. Ne dorim să facem performanță.

ADVERTISEMENT

Acum ne gândim la obiective mărețe chiar dacă nu putem juca în cupele europene. Știm că o echipă aflată în insolvență nu are dreptul să joace în cupele europene, însă ne gândim să fim în primele 6 echipe ale campionatului.

„E mult prea devreme să discutăm despre ieșirea din insolvență”

După realizările din ultimul an merită să ne gândim la acest aspect. Cred că putem realiza acest obiectiv, însă, în momentul de față, e mult prea devreme să discutăm despre ieșirea din insolvență”, a declarat Dani Coman, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, în urma unor datorii, Hermannstadt a fost sancționată cu 9 puncte în urma unei decizii venite de la Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.

În prezent, Hermannstadt ocupă locul 4 în SuperLiga, cu 23 de puncte după 15 etape. Sibienii nu au mai pierdut de 14 meciuri în toate competițiile și au învins-o în ultima etapă pe CFR Cluj, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sibienii luptă pentru calificarea în sferturile Cupei României. În ultima etapă a fazei grupelor, formația pregătită de Marius Măldărășanu o întâlnește în deplasare pe Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT