News

Revine Starea de Urgență în România? Guvernul Orban se gândește la decizia care va revolta foarte mulți români

13.07.2020 | 20:19
Revine Starea de Urgenta in Romania Guvernul Orban se gandeste la decizia care va revolta foarte multi romani
ADVERTISEMENT

Starea de urgență, un subiect din ce în ce mai discutat în România ultimelor zile, este o măsură luată în calcul din ce în ce mai serios de guvernanți.

România traversează o intensificare accentuată a pandemiei de Covid-19, cu recorduri zilnice de cazuri, iar cei aflați la putere sunt pe punctul de a lua măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna care urmează se anunță a fi una decisivă, iar dacă trendul crescător al îmbolnăvirilor se va menține, restricțiile vor reveni în unele zone ale țării.

Starea de Urgență, reinstalată în România? Planurile Guvernului Orban

Conform celor de la Adevărul, într-o strânsă legătură cu specialiștii din Sănătate, guvernul condus de Ludovic Orban analizează serios revenirea la starea de urgență în zonele în care pandemia de Covid-19 s-a agravat.

ADVERTISEMENT

Astfel, următoarele zile vor fi edificatoare. În condițiile în care, până la finalul săptămânii România se va menține pe panta creșterii accelerate a infectprilor, ne întoarcem la restricţii pentru a evita sufocarea sistemului de sănătate.

Spre deosebire de perioada de început a pandemiei, când starea de urgență s-a aplicat la nivel național, indiferent de gravitatea epidemiei de SARS-CoV-2, acum, o astfel de măsură s-ar aplica local.

ADVERTISEMENT

Afectate de o posibilă astfel de măsură ar fi localitățile sau judeţele unde cazurile au explodat, ca urmare a relaxării din ultima perioadă. România ar reveni la măsurile severe de izolare impuse prin decret prezidențial în luna martie.

”Din păcate, am ratat procesul de tranziţie după etapa de vârf a virusului şi am anulat o bună parte din sacrificiile făcute în lunile martie şi aprilie. Sistemul medical va intra în colaps în foarte scurt timp dacă vom continua să avem peste 500 de cazuri pe zi. E o chestiune de zile, nu de săptămâni sau luni”, susţin sursele politice pentru publicația citată.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri are pe masă Ludovic Orban

Pentru România, mai exact pentru zonele grav afectate de explozia cazurilor, urmează cinci zile decisive. Astfel, dacă numărul de cazuri va continua să crească ameninţător, Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis vor fi nevoiţi să impună starea de urgenţă în anumite zone.

În același timp, Ludovic Orban este optimist și speră într-un trend descendent, astfel încât, începând cu 17 iulie, să fie suficientă prelungirea stării de alertă cu încă o lună, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT