News

Revoltător. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor la un restaurant din Costinești. Locația a fost închisă temporar

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au fost șocați de cele găsite la un control efectuat într-un restaurant din Costinești. Locația, închisă temporar.
28.06.2023 | 11:14
Revoltator Ce au gasit inspectorii de la Protectia Consumatorilor la un restaurant din Costinesti Locatia a fost inchisa temporar
Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor la un restaurant din Costinești. Locația a fost închisă. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit lucruri de-a dreptul revoltătoare la un restaurant din Costinești. Locația a fost închisă automat.

Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor la un restaurant din Costinești. Locația a fost închisă

În această perioadă estivală, când stațiunile de pe litoral sunt înțesate cu zeci de mii de turiști, ANPC-ul și-a intensificat controalele. În ultimele zile, au fost verificate mai multe unități comerciale care se ocupă cu alimentația oamenilor.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, inspectorii au descoperit numeroase nereguli. Un restaurant cunoscut din Costineşti a avut numeroase deficiențe. Verificările au scos la iveală mai multe nereguli. Printre ele: produse alimentare expirate, gândaci și mizerie.

Alte nereguli constatate au fost: utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile uzate şi neigienizate, camerele de frig unde erau depozitate alimente erau neigienizate, pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat.

ADVERTISEMENT

În plus, cei de la ANPC au mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte să rezultate provenienţa şi data expirării. De asemenea, s-a mai identificat la acest restaurant un container în care erau depozitate produse congelate.

E vorba de pește și fructe de mare. Aceste alimente nu dețineau elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limită de consum, mai anunță ANPC într-un comunicat citat de Ordinea.ro.

ADVERTISEMENT

Lista cu deficiențele descoperite:

  • zona barului: utilizare recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protectie;
  • agregat frigorific cu acumulări masive de gheață si impurități (neigienizat);
  • congelator în care se depozita înghețată: prezenta insectelor moarte la interior;
  • zona blocului alimentar: agregate frigorifice cu chedere deteriorate si neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai);
  • aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse;
  • hote neigienizate cu acumulări masive de grasime arsa, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului;
  • utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură si neigienizate;
  • camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulari de impurități), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat;
  • lipsa grafic monitorizare temperatură;
  • recipiente de depozitare a deșeurilor menajere fără capace de protecție.

Restaurantul din Costinești, închis și amendat cu 20.000 de lei

În urma acestor numeroase nereguli depistate, restaurantul de la malul mării a fost amendat cu 20.000 de lei. În plus, 161 de kilograme de alimente au fost oprite de la comercializare, iar comisarii au propus închiderea unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

ADVERTISEMENT

Se propune inchiderea unitatii pentru o perioada de cel mult 6 luni”, transmite ANPC prin intermediul unei informări de presă, mai scrie publicația locală citată.

ADVERTISEMENT
Tags: