News

Amenzi usturătoare pentru un magazin preferat de milioane de români. Ce nereguli a găsit ANPC

Supermarketul Kaufland din cartierul Floreasca a fost amendat de ANPC. Clienții acestuia au fost supuși unui pericol uriaș.
16.06.2023 | 22:59
Amenzi usturatoare pentru un magazin preferat de milioane de romani Ce nereguli a gasit  ANPC
Kaufland, amendat de ANPC. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

ANPC sancționează magazinul Kaufland din cartierul Floreasca și furnizorul său, SC Elixir CD SRL, în urma unor verificări recente. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o acțiune de control. Rezultatele inspecției au dus la aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 45.000 de lei operatorului economic.

Amenzi usturătoare pentru supermarketul Kaufland

ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare a peste 600 kg de produse alimentare neconforme, evaluate la aproximativ 33.000 de lei. Printre deficiențele constatate se numără comercializarea diverselor sortimente de pește cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, vânzarea unor fructe depreciate și afectate de mucegai, informații incorecte pe etichetele produselor, comercializarea unor produse cu ambalaje necorespunzătoare și vânzarea castraveților murați care aveau menționat doar oțetul în lista de ingrediente, fără alte informații despre natura acestuia. De asemenea, s-au constatat deficiențe în informarea consumatorilor privind unele produse pe bază de grăsimi vegetale, prezentate greșit ca fiind lactate.

ADVERTISEMENT

În urma acestor constatări, controlul a fost extins la furnizorul de pește al magazinului, SC Elixir CD SRL, cu sediul în satul Urleta din județul Prahova. Comisarii ANPC au descoperit abateri grave și repetate la sediul furnizorului, iar în comunicat se menționează că din cauza abaterilor repetate, s-a propus chiar închiderea unității pentru o perioadă de 6 până la 12 luni.

Pe lângă această măsură, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare a peste 100 kg de produse alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă această măsură drastică, ANPC a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei, a decis oprirea definitivă de la comercializare a peste 100 kg de produse alimentare neconforme și a suspendat temporar prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor.

Unul dintre cei mai mari retaileri, sancționat de ANPC

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că respectarea drepturilor consumatorilor trebuie să primeze înaintea profitului și a adăugat că este dezamăgitor că unele discuții purtate în urma sancțiunilor aplicate nu au avut ecou. ANPC a recomandat marilor retaileri să-și verifice furnizorii înainte de a-i plasa la raft.

ADVERTISEMENT

“Aşa cum am mai spus, indiferent de dimensiunea operatorului economic, acesta trebuie să înţeleagă că, înaintea profitului, trebuie să respecte drepturile consumatorilor. Trist este că unele dintre discuţiile purtate, în urma sancţiunilor aplicate, rămân fără ecou.

Recomandam, în urmă cu câţiva ani, ca fiecare dintre marii retaileri să îşi verifice furnizorii înainte de a îi lista la raft. Iată că lucrurile, în unele dintre situaţii, nu se schimbă şi, din nou, suntem nevoiţi să luăm măsuri ferme. Poate de data aceasta vom fi luaţi în serios”, a remarcat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

ADVERTISEMENT

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Neregulile constatate de ANPC la SC Elixir CD SRL includ utilizarea unor camere de gheață și de frig neigienizate, folosirea sistemelor de răcire cu ventilatoare neigienizate și depozitarea produselor din pește congelat fără elemente de identificare. Aceste deficiențe evidențiază neglijența în asigurarea condițiilor igienice și respectarea standardelor de calitate.

Aceste acțiuni întreprinse de ANPC au scopul de a proteja drepturile și siguranța consumatorilor și de a asigura conformitatea cu regulamentele și standardele impuse în industria alimentară. Este esențial ca operatorii economici să fie conștienți de responsabilitatea lor față de consumatori și să ia măsuri adecvate pentru a evita încălcarea legilor și normelor de protecție a consumatorilor.

ADVERTISEMENT