Sport

Revoluţie în tehnologia VAR! Din 2024, discuţiile dintre arbitri vor fi dezvăluite publicului în timp real

În fotbalul spaniol s-a luat o decizie importantă, iar federația și liga vor impune o nouă regulă în 2024 pentru arbitrii din teren, dar și pentru cei din cabina VAR.
20.12.2023 | 08:30
Revolutie in tehnologia VAR Din 2024 discutiile dintre arbitri vor fi dezvaluite publicului in timp real
În fotbalul spaniol s-a luat o decizie importantă, iar federația și liga vor impune o nouă regulă în 2024 pentru arbitrii din teren, dar și pentru cei din cabina VAR. Sursa Foto: Hetpa
ADVERTISEMENT

Federația și liga au luat o decizie importantă pentru fotbalul spaniol. Cele două organizații au ajuns la un acord comun prin care vor impune o nouă regulă din 2024 pentru arbitrii din teren, dar și pentru cei din cabina VAR.

Decizie importantă în fotbalul spaniol

Din 10 ianuarie 2024, atât în campionat, dar și în Supercupa Spaniei noua regulă impusă de federație și ligă va fi instaurată. Astfel, discuțiile arbitrilor din teren și a celor din cabina VAR vor fi dezvăluite publicului. Doar după încheierea partidelor din fiecare zi în care a acestea au loc.

ADVERTISEMENT

Această decizie importantă din fotbalul spaniol va oferi o transparență mai mare pentru suporteri, dar și pentru cluburi. Oamenii din fotbalul spaniol vor putea cunoaște dialogurile din spatele deciziilor atunci când centralul este chemat la monitorul VAR.

Federația impune o nouă regulă în 2024 pentru arbitrii

“Această inițiativă marchează un nou scenariu de colaborare și lucru între RFEF și La Liga. Cu scopul de a oferi o mai mare transparență a arbitrajului în fotbalul profesionist și competițiile în sine.

ADVERTISEMENT

Astfel, odată cu difuzarea imaginilor și audio-urilor după încheierea fiecărei zi de competiție (sâmbătă, duminică și luni), se va îmbunătăți experiența fanilor. Și va fi favorizată o mai bună înțelegere a deciziilor de arbitraj de către telespectatori, îmbunătățind astfel competițiile în ansamblu”, au precizat RFEF și La Liga într-o declarație comună, potrivit celor de la AS.com.

Regula a fost testată în timpul Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023. Acolo unde fanii au putut să audă conversațiile în timp real. Din sezonul viitor, și cei din MLS vor aplica această regulă, urmând ca și alte campionate să facă același lucru.

ADVERTISEMENT

Kyross Vassaras recunoaște că golul prin care Sepsi a învins-o pe CFR trebuia anulat

“Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR. Pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid”a declarat Kyros Vassaras pentru FRF.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: