Sport

Kyros Vassaras ia măsuri după gafa de arbitraj care a decis Sepsi – CFR Cluj 2-1: „Îi vom înlocui pe toți trei!”

Kyros Vassaras a reacționat prompt după ce brigada lui Marcel Bîrsan a validat în mod eronat golul cu care Sepsi a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1. Ce sancțiune vor primi arbitrii.
18.12.2023 | 10:35
Kyros Vassaras ia masuri dupa gafa de arbitraj care a decis Sepsi  CFR Cluj 21 Ii vom inlocui pe toti trei
Kyros Vassaras ia măsuri după gafa de arbitraj care a decis Sepsi - CFR Cluj 2-1: „Îi vom înlocui pe toți trei!” FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, recunoaște o eroare de arbitraj în meciul Sepsi – CFR Cluj și anunță măsuri drastice pentru a remedia situația. Duminică seara, CFR Cluj a pierdut în fața celor de la Sepsi, scor 1-2, la Sfântu Gheorghe.

Kyross Vassaras recunoaște că golul prin care Sepsi a învins-o pe CFR trebuia anulat

Partida de la Sfântu Gheorghe, câștigată de Sepsi cu 2-1 în fața lui CFR Cluj a fost arbitrată la centru de Marcel Bîrsan. Bucureșteanul a fost însă încurcat de colegii din camera VAR, Iulian Dima și Alexandru Filip.

ADVERTISEMENT

La reușita lui Damașcan din minutul 85, Ștefănescu a deviat mingea în interiorul careului advers. Rondon, care se afla dincolo de linia ofsaidului, trasă la ultimul apărător (Matei Ilie), s-a întors și a pasat către un coechipier. A urmat o centrare și șutul internaționalului moldovean, care s-a dus în plasă.

Reluările prezentate ulterior arată liniile trase în camera VAR. Piciorul lui Rondon este evident mai aproape de poartă decât Matei Ilie. Cu toate acestea, Dima și Flip i-au transmis lui Bîrsan să valideze golul.

ADVERTISEMENT

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid”, a declarat Kyros Vassaras pentru FRF.ro.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele. Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări.

De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli. În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală!”, a punctat președintele Comisiei Centrale de Arbitri.

ADVERTISEMENT