News

Rezultate definitivat 2019. Notele au fost publicate de edu.ro. Verifică aici rezultatele

31.07.2019 | 19:36
Rezultate definitivat 2019 Notele au fost publicate de eduro Verifica aici rezultatele

Emoțiile cadrelor didactice care au susținut examenele de definitivat au luat sfârșit, întrucât în cursul zilei de miercuri, 31 iulie 2019, au fost afișate rezultatele acestor testări. Trebuie știut, însă, că aceste note sunt preliminare, putând fiind contestate în termen de două zile.

Cum poți afla ce notă ai luat la examenul de definitivat

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Educației, 7.485 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă, desfășurată în data de 24 iulie. Mai concret, au fost prezenţi în sălile de examen 6.977 de candidaţi (93,21%), dintre care 482 s-au retras, iar 3 au fost eliminaţi pentru fraudă, ori tentativă de fraudă.

Dacă te numeri printre cei care au susținut examenul de definitivat, în speranța obținerii dreptului de a practica în învățământul preuniversitar și, implicit, dreptul de a deveni titular în acest sistem, trebuie să știi că rezultatele sunt disponibile online, pe edu.ro, site-ul oficial al instituției conduse de Ecaterina Andronescu. În plus, la fel ca în cazul bacalaureatului sau evaluărilor naționale, ai posibilitatea de a consulta atât situația pentru fiecare județ în parte, cât și pentru întreaga țară.

Vezi ce notă ai luat la examenul de definitivare. Sursa foto: a1.ro
Vezi ce notă ai luat la examenul de definitivat. Sursa foto: a1.ro

Promovabilitatea examenului de definitivat 2019

În ceea ce privește procentul de promovabilitate, conform datelor oficiale preliminare, 75,28% este procentul celor care au reușit să obțină „notă de trecere” la examenul care le poate da dreptul de a preda cursuri preuniversitare.

Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge valori ridicate în sectorul 6 (87,4%), sectorul 4 (86,3%) şi sectorul 1 (84,2%) din Capitală, respectiv în judeţul Dâmboviţa (84,1%). În niciun alt județ din țară nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Cei care sunt nemulțumiți de rezultate, au posibilitatea de a depune contestație la centrele de examen, conform calendarului aprobat, miercuri, 31 iulie (între orele 9:00 – 21:00), şi joi, 1 august (între orele 9:00 – 14:00).

Au dobândit dreptul de a participa la proba scrisă doar candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: „efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective”, se arată în metodologia întocmită de Ministerul Educației.