News

Rezultate Evaluare Națională 2020 după contestații. Notele finale au fost publicate pe edu.ro – Update

27.06.2020 | 09:40
Rezultate Evaluare Nationala 2020 dupa contestatii Notele finale au fost publicate pe eduro  Update
ADVERTISEMENT

Pe 27 iunie, Ministerul Educației publică rezultate finale la Evaluarea Națională 2020 după contestații.

Notele finale sunt publicate pe edu.ro azi, cel mai probabil până în ora 12, acolo unde fiecare elev, în funcție de codul unic, își poate afla nota finală după ce a depus contestația.

ADVERTISEMENT

Absolvenții clasei a VIII-a au obținut rezultate foarte bune la examenul final din 2020, comparativ cu anii precedenți. Notele sunt disponibile AICI.

Evaluare Națională 2020, rezultate după contestații. Notele finale, pe edu.ro Update

UPDATE, ora 9.40: Rezultatele finale ale Evaluării au fost PUBLICATE! Le puteţi consulta AICI.

UPDATE, ora 9.00: Chiar dacă majoritatea elevilor îşi află notele astăzi, Evaluarea Naţională nu va lua sfârşit. Urmează sesiunea specială, organizată în premieră anul acesta, care va avea loc începând de luni, cu proba la limba română.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că au stat acasă aproape un semestru din cauza pandemiei de Covid-19, elevii claselor a VIII-a din România s-au prezentat peste așteptări la sesiunea de Evaluare Națională din iunie.

Elevii care au picat la limită sau cei nemulțumiți de de notele obținute la Evaluarea Națională 2020 au putut să depună contestație, atât la unitățile școlar, cât și online. Contestațiile s-au depus începând cu data 22 iunie, ora 16:00, și până pe 23 iunie, la ora 12:00, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Absolvenții de gimnaziu care sunt nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la Evaluarea Națională pot să depună contestație, împreună cu părinții, în premieră și în format online, dar pot fi depuse și fizic, la școală.

Candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

ADVERTISEMENT

Cum s-a derulat procedura de rezolvare a contestațiilor

Conform procedurilor, fiecare lucrare contestată a fost reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen s-a realizat cu respectarea strictă a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie.

Prima sesiune a Evaluării Naționale 2020, una a notelor de 10

Din datele oficiale transmise public de Ministerul Educației, numărul elevilor înscriși la examenului de Evaluarea Națională, respectiv 172.531 de candidaţi, a fost mai mare față de anii precedenți: 155.000, în 2019, 150.000, în 2018, 145.000, în 2017, 153.000, în 2016, și 163.000, în 2015.

Dintre totalul celor 172.531 de absolvenți a clasa a VIII-a înscriși la sesiunea din acest an a Evaluării Naționale, s-au prezentat 160.468, prezența fiind de 93,0%.

Luni, 22 iunie, Ministerul Educaţiei a anunţat că 122.158 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,1%.

  • La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.101 candidaţi (83.9%), iar 4.587 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).
  • La proba de Matematică, 112.651 candidaţi (70.2%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.251 de candidaţi au obţinut nota 10 (zece).

Din totalul de 122.158 care au trecut cu brio de examen, 839 de candidaţi au avut media generală 10. Astfel, judeţele care au obţinut cele mai multe medii de 10 au fost: Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială

Dată fiind situația excepțională cu pandemia de coronavirus, elevii care nu au luat parte la prima sesiune din motive obiective, iau parte la o sesiune specială.

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

  • 29 iunie 2020 – Limba şi literatura română, probă scrisă
  • 30 iunie 2020 – Matematică, probă scrisă
  • 1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă, probă scrisă
ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Rusia, noi amenințări pentru România. Ce l-a enervat pe Putin
Rusia, noi amenințări pentru România. Ce l-a enervat pe Putin
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și...
Germanul care și-a ucis soacra și fiul și și-a rănit grav fiica și soția, încercând să le omoare și pe ele, falimentase familia și pierduse milioane de euro
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”