News
notix pixel id

Rezultate finale la alegerile parlamentare 2020. BEC a certificat situația de la vot

12.12.2020 | 19:51
Rezultate finale la alegerile parlamentare 2020. BEC a certificat situația de la vot
În următoarele zile va fi demarată procedura de atribuire a mandatelor
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 12 decembrie 2020, Biroul Electoral Central a certificat rezultatele finale oficiale ale alegerilor parlamentare de duminica trecută și astfel s-a apropiat cu încă un pas de mult-așteptata procedură pentru atribuirea mandatelor.

Potrivit Digi 24, au fost semnate procesele verbale privind totalizarea voturilor la nivel național pentru Senat și Camera Deputaților, după soluționarea contestațiilor.

Marele câștigător al acestui scrutin este PSD, care a obținut la Camera Deputaților 1.705.786 din totalul voturilor exprimate. Urmează PNL, cu 1.486.402 voturi și USR-PLUS, cu 906.965 de voturi.

ADVERTISEMENT

Rezultate finale alegeri parlamentare 2020. Au fost semnate procesele verbale privind totalizarea voturilor

Cea de-a patra putere politică este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a reușit să obțină nu mai puțin de 535.831 de voturi, deși a fost înființat în toamna anului trecut. Ultimul partid trimis în Parlament de alegători este UDMR, cu 339.030 voturi.

La Senat, numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 5.908.364. Cele mai multe dintre acestea, 1.732.289, au mers către PSD, în vreme ce PNL a obținut 1.511.227 de voturi.

ADVERTISEMENT

Locul al treilea este ocupat tot de USR-PLUS, cu 936.864 de alegători, iar AUR, surpriza acestor alegeri, și-a confirmat statutul de a patra forță politică, întrunind nu mai puțin de 541.398 de sufragii.

Ultimul partid care ajunge în Parlament este UDMR. Acesta a obținut, conform datelor certificate de Biroul Electoral Central, 339.030 de voturi.

ADVERTISEMENT

PNL, USR-PLUS și UMDR negociază la sânge noul program de guvernare

În tot acest timp, PNL duce negocieri dure cu USR-PLUS și UMDR în vederea stabilirii componenței exacte pe care o va avea viitorul Guvern. Chiar dacă discuțiile vor continua și duminică, liderii formațiunilor politice sunt încrezătoare că vor ajunge la un rezultat pozitiv.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității”, se arată în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri