Fotbal intern

Rică Neaga, refuzat la FCSB! Ce funcție i se pregătise în staff-ul lui Mihai Teja

13.01.2019 | 13:30
Rica Neaga refuzat la FCSB Ce functie i se pregatise in stafful lui Mihai Teja

Rică Neaga a fost foarte aproape de revenirea la FCSB, pentru prima oară după cariera de jucător în roșu și albastru. Neaga urma să facă parte din staff-ul tehnic al lui Mihai Teja, dar lucrurile nu au stat deloc așa cum se creionaseră la un moment dat.

FANATIK a aflat că piteșteanul a fost dorit de Mihai Teja la FCSB, dar intenția noului antrenor nu a fost pe placul a doi oameni decisivi din conducerea clubului.

Rică Neaga, refuzat la FCSB de Gigi Becali și de Meme Stoica

Iar cuvântul cel mai important în alegerea colaboratorilor pare să-l fi avut Gigi Becali. Acesta nu i-a interzis lui Mihai Teja să-l aducă pe Neaga la FCSB, dar a lăsat de înțeles că nu-i convine mutarea. Nici directorul sportiv Mihai Stoica nu a marșat prea mult la intenția lui Teja de a lucra cu Neaga la echipa vicecampioană, Meme neavând o relație apropiată cu Rică.

Rică Neaga, refuzat la FCSB de către Gigi Becali și Meme Stoica!
Mihai Teja ar fi dorit să lucreze cu Rică Neaga la FCSB, dar varianta nu s-a materializat

În aceste condiții, văzând că Becali și Stoica au întâmpinat cu rezerve aducerea lui Neaga, Teja a renunțat la idee. Principalele motive pentru care Rică nu e văzut cu ochi buni de șefii FCSB țin de omul Neaga, un tip incomod, care a creat de multe ori tensiuni prin felul direct în care pune problema.

Mihai Teja a renunțat la Neaga și a ajuns la Bogdan Andone

Teja dorea ca Rică Neaga să fie unul dintre secunzii săi, alături de Virgil Andronache, și el o surpriză în staff-ul fostului antrenor de la Gaz Metan Mediaș. Nemaiapelând la Neaga, Teja „s-a închis” cu Bogdan Andone, care a acceptat imediat provocarea prietenului său de a-i fi alături la FCSB.

Rică Neaga, refuzat la FCSB de către Gigi Becali și Meme Stoica!
Bogdan Andone a mai fost secund în Liga 1 Betano la Astra Giurgiu, în staff-ul lui Marius Șumudică

În afara lui Andronache și Andone, staff-ul lui Mihai Teja îi mai cuprinde pe Marius Popa, antrenorul cu portarii, și pe preparatorul fizic Marian Lupu, ultimii rămași la FCSB din mandatul lui Nicolae Dică.

  • 8.000 de euro lunar este salariul lui Mihai Teja la FCSB, având un bonus de încă 2.000 de euro dacă ia titlul și duce echipa în grupele europene
  • 1 ianuarie 2009 este data la care Rică Neaga a părăsit FCSB, fiind vândut la Neftci Baku pentru 500.000 de euro. Peste un an și jumătate s-a întors în România, la Unirea Urziceni, de unde a plecat după doar două luni și 11 meciuri!