Sport

Rivalele Simonei Halep s-au pus pe făcut copii. Campioana olimpică a intrat în clubul mamelor din WTA, o dublă câștigătoare de Grand Slam se pregătește să o urmeze

Elvețianca Belinda Bencic a născut o fetiță, iar cehoaica Petra Kvitova va fi și ea în curând mama, fiind însărcinată în ultimul trimestru.
27.04.2024 | 12:43
Rivalele Simonei Halep sau pus pe facut copii Campioana olimpica a intrat in clubul mamelor din WTA o dubla castigatoare de Grand Slam se pregateste sa o urmeze
Petra Kvitova si Belinda Bencic au fost adesea adversare in circuitul WTA FOTO facebook wta
ADVERTISEMENT

Tenisul feminin se confruntă cu o situație inedita, care pe vremuri părea ceva inedit și neobișnuit. Tot mai multe jucătoare aflate în activitate aleg să devină mame și apoi să-și reia activitatea sportivă.

Bencic a făcut un copil cu antrenorul ei de fitness

Așa s-a întâmplat în cazul japonezei Naomi Osaka, fost lider Mondial, care acum se străduiește să revină în tenisul mare, așa se va întâmpla probabil și în cazul campioanei olimpice Belinda Bencic.

ADVERTISEMENT

Campioana olimpică de la Tokyo, elvețianca Bencic, a devenit mamă, la 27 de ani, iar tatăl fetiței ei este Martin Hromkovic, fost fotbalist devenit antrenorul ei de fitness.

Cei doi au făcut împreună anunţul pe Instagram: “Bella, Iubirea noastră”. Belinda Bencic, fost număr 4 WTA, are în palmares opt trofee la simplu în circuitul WTA și intenționează să revină în tenis cât mai curând.

ADVERTISEMENT

Cât de curând va naște și cehoaica Petra Kvitova, care este însărcinată în ultimul trimestru. Campioană la Wimbledon 2011 şi 2014, Kvitova a câştigat 31 de titluri la simplu în circuitul WTA.

Kvitova are 34 de ani, dar chiar și așa intenționează să se întoarcă în circuitul WTA la începutul anului viitor. Petra s-a măritat acum doi ani cu Jiri Vanek, antrenorul pe care l-a angajat în 2016.

ADVERTISEMENT

Patricia Țig și Andreea Mitu, româncele care au copii

Lista jucătoarelor care au devenit mame, în timpul activității, s-a mărit considerabil în ultimii ani. Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Elina Svitolina, Naomi Osaka sau Viktoria Azarenka sunt cele mai cunoscute vedete ajunse în această postură.

Din România, Patricia Țig și Andreea Mitu sunt jucătoarele care au copii, ambele fiind mame de băieți. În cazul lor, noul statut a pus piedică carierei sportive, ele înregistrând un regres evident după ce au devenit mămici.

ADVERTISEMENT

Cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României, Simona Halep, a dezvăluit în urmă cu ceva timp că își dorește o familie cu mulți copii. Din păcate, ea a prinit cu stângul în plan familial divorțând la numai un an de la căsătorie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: