Robert Moreno a calificat Spania la EURO 2020 și a plecat în lacrimi de pe Wanda Metropolitano. Luis Enrique, noul selecționer

Adrian Baciu   
în Fotbal international
19/11/2019, 13:42
Robert Moreno a calificat Spania la EURO 2020 și a plecat în lacrimi de pe Wanda Metropolitano. Luis Enrique, noul selecționer
Roberto Moreno a calificat Spania la EURO 2020 și a plecat în lacrimi de pe Wanda Metropolitano. Va fi înlocuit de Luis Enrique. Sursa foto: as.com

Ambii selecționeri, Cosmin Contra pentru România și Robert Moreno pentru Spania, au avut aceeași soartă după finalul duelului dintre cele două echipe de pe ”Wanda Metropolitano” din Madrid. Dacă lui ”Guriță” i s-a terminat contractul din cauza ratării calificării la EURO 2020, lui Moreno nu i-a fost prelungit pentru a i se permite lui Luis Enrique să revină pe banca ”Furiei Roja” după despărțirea din urmă cu câteva luni.


  • (P)Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,31 este cota pentru “x2” la meciul Țara Galilor – Ungaria. Vezi aici toate cotele!


UPDATE, 19 noiembrie, ora 13:45/ Președintele Federației Spaniole de Fotbal a susținut o conferință de presă în care a anunțat ce se întâmplă cu viitorul băncii tehnice a primei reprezentative. Luis Rubiales a declarat că Luis Enrique va reveni în rolul de selecționer: „Astăzi (n.r. marți) putem confirma că Luis Enrique își va relua rolul de selecționer al Spaniei. Toată lumea știa că, în momentul în care Luis Enrique va dori să revină, ușa ar fi fost deschisă”.


Robert Moreno a calificat Spania la EURO 2020 și a plecat în lacrimi de pe Wanda Metropolitano. Va fi înlocuit de Luis Enrique

Au fost momente emoționante în vestiarul Spaniei după încheierea campaniei de calificare la EURO 2020. Selecționerul în mandatul căruia Sergio Ramos, Jordi Alba & compania au obținut biletele la turneul final fără niciun eșec, Robert Moreno, s-a despărțit în lacrimi de elevii săi. Acesta a aflat că înțelegerea cu Federația de la Madrid nu-i va fi prelungită și nu a mai avut forța de a vorbi în fața presei.

Robert Moreno și-a luat la revedere în lacrimi de la elevii săi după meciul cu România de pe ”Wanda Metropolitano”, evitând să se mai prezinte la conferința de presă obișnuită de la finalul întâlnirii. De asemenea, nici jucătorii Spaniei nu au apărut în fața presei, anunță Marca.

Robert Moreno, parcurs excelent pe banca Spaniei

Robert Moreno a preluat naționala iberică în martie, atunci când, chiar înaintea meciului cu Malta din deplasare, Luis Enrique își anunța demisia din cauza unor probleme familiale. Cu Moreno la cârmă, fosta campioană europeană și mondială a obținut o calificare lejeră la EURO 2020.

  • 7 victorii și 2 remize, palmaresul lui Robert Moreno în perioada martie 2019-noiembrie 2019 pe banca Spaniei

La câteva luni după plecarea lui Luis Enrique, Robert Moreno recunoștea că e gata să-i predea acestuia postul de selecționer în cazul în care va dori vreodată să revină pe banca tehnică. ”O să mă dau la o parte în orice moment dacă Luis Enrique va dori să revină. Prietenia noastră este mai presus de orice”, spunea Moreno în septembrie.


Luis Rubiales, președintele federației spaniole, va susține o conferință de presă marți, în jurul orei 13:30, în care se așteaptă să fie anunțată plecarea lui Moreno și revenirea lui Luis Enrique.

Închide ×