News

Român din Italia, mort după ce și-a aprins o țigară când era conectat la aparatul de oxigen. Ceilalți pacienți au fost evacuați

Român din Italia, mort după ce și-a aprins o țigară. Bărbatul se afla pe patul de spital, conectat la aparatul de oxigen.
01.04.2024 | 10:24
Roman din Italia mort dupa ce sia aprins o tigara cand era conectat la aparatul de oxigen Ceilalti pacienti au fost evacuati
Român din Italia, mort după ce și-a aprins o țigară. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Român din Italia, mort după ce și-a aprins o țigară. Totul s-a întâmplat în timp ce bărbatul era pe patul de spital, conectat la aparatul de oxigen. O explozie urmată de incendiu a dus la sfârșitul cumplit al pacientului.

Român din Italia, mort după ce și-a aprins o țigară

O tragedie a avut loc într-un spital din Sicilia, Agrigento, acolo unde un român de 53 de ani se afla internat de aproximativ o săptămână. Victima avea probleme medicale de multă vreme, iar în ultima perioadă starea lui s-a înrăutățit, ajungând în spitalul destinat oamenilor cu probleme la plămâni.

ADVERTISEMENT

Prietenii bărbatului au declarat că era un fumător înrăit, conform Știrile Pro TV. De altfel, o țigară i-a adus sfârșitul. În timp ce era în spital, românul și-a dat jos masca de oxigen, iar apoi a vrut să își aprindă o țigară.

În acel moment s-a produs o explozie, urmată de incendiu. În zona respectivă au ajuns mai multe echipaje de intervenție ale pompierilor, dar și polițiști. Cinci pacienți au fost evacuați de urgență de către salvatori.

ADVERTISEMENT

Întreaga secție a spitalului, afectată de incendiu

Oamenii au fost transferați în secția de Primiri Urgență, după ce au fost afectați de fumul intens. Din nefericire, românul de 53 de ani nu a putut fi salvat. El a fost găsit carbonizat de forțele de intervenție.

De altfel, întreaga secție a spitalului respectiv a fost afectată în urma incendiului izbucnit după deflagrație. „Acest dispozitiv a luat foc odată cu aprinderea unei țigări. Au fost evacuați și alți pacienți, cei din imediata apropiere. O adevărată tragedie.

ADVERTISEMENT

Au ajuns și specialiști din Palermo, pentru a investiga și afla în amănunt dinamica exploziei. Autoritățile sanitare vor evalua daunele și vor decide dacă vor muta pacienții în alte unități medicale”, a transmis presa din Italia.

Conform primelor verificări, aparatele medicale funcționau normal, iar fluxul de oxigen era făcut în parametrii corespunzători. Rămâne ca ancheta efectuată de procurorii Parchetului din Sciacca să stabilească, în mod exact, cum s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

Românul din Italia, care a murit pe patul de spitalului Fratelli Parlapiano, locuia în Canicattì, de mulți ani, fiind rezident aici. Nu avea familie în Italia, iar prietenii spun că era un om foarte muncitor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: