News

Româncă din Germania, venită acasă de Paște, anunțată la telefon că trei copii i-au murit într-un incendiu: ”Îngerii noștri ne-au fost luați”

O româncă din Germania, aflată în țară de Paște, a fost anunțată la telefon că trei copii i-au murit într-un incendiu. Cum s-a produs tragedia.
16.04.2023 | 15:07
Romanca din Germania venita acasa de Paste anuntata la telefon ca trei copii iau murit intrun incendiu Ingerii nostri neau fost luati
Româncă din Germania, venită acasă de Paște, anunțată că trei copii i-au murit într-un incendiu. Sursa foto: world-today-news.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă din Germania, aflată în România de Paște, a fost anunțată prin telefon că trei copii i-au murit într-un incendiu. Tragedia a avut loc în Joia Mare. Inițial, copiii familiei de români fuseseră dați dispăruți.

Româncă din Germania, venită acasă de Paște, anunțată că trei copii i-au murit într-un incendiu: ”Îngerii noștri ne-au fost luați”

În seara zilei de joi, 13 aprilie, un incendiu de proporții a cuprins o locuință din Gernsbach, un orășel cu puțin peste 14.000 de locuitori situat în landul Baden-Württemberg, Germania.

ADVERTISEMENT

Focul a fost atât de puternic că a mistuit totul în cale. Reprezentanții poliției din Offenburg au anunțat că pompierii care au intervenit au găsit trei cadavre în clădirea rezidențială.

În acel imobil locuia o familie de români. Mama acestora se afla în România, venită să sărbătorească Paștele. Încă din noaptea incendiului, aceasta a fost înștiințată de tragedie. Inițial, trei dintre copiii acesteia fuseseră dați dispăruți.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după ce salvatorii au anunțat că au găsit trei cadavre în clădirea rezidențială, totul a devenit limpede. Victimele erau copiii româncei. E vorba de Amelia (4 ani), Alessio (8 ani) și Adelin (14 ani). Conform Bild, copiii au sfârșit cumplit, carbonizați. În momentul în care corpurile lor au fost scoase din casa care stătea să se prăbușească, ei erau de nerecunoscut.

De cei trei micuți mai amintește acum o fotografie pusă de familie printre lumânările aflate la locul tragediei. La o zi după accident, mama, Adelina B., a aprins lumânări pentru copiii ei decedați. În momentul în care a izbucnit incendiul, femeia se afla cu rudele ei în România.

ADVERTISEMENT

Ea a primit la telefon vestea decesului propriilor copii. S-a întors în Germania încă din acea noapte cumplită. Printre lacrimi, mama îndurerată a spus: ”Îngerii noștri ne-au fost luați”.

16 persoane se aflau în clădire în momentul producerii incendiului

Presa germană mai scrie că, în momentul în care serviciile de urgență au ajuns la fața locului, mai multe persoane apucaseră să se refugieze din clădire. Trei locatari, de 17, 14 ani și un copil de un an au fost salvați de pe acoperiș de pompieri cu ajutorul localnicilor.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii presupun că cel puțin 16 persoane se aflau în locuință. După incendiu, 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei locatari au fost transportați la spital cu răni ușoare. Un polițist a fost și el ușor rănit și a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT