News

O biserică din Bacău a fost mistuită de flăcări. De la ce a pornit incendiul, care e concluzia polițiștilor

O biserică din Bacău a fost mistuită de flăcări, după ce focul a cuprins capela și clopotnița. Polițiștii au stabilit cauza probabilă a incendiului.
08.04.2023 | 17:01
O biserica din Bacau a fost mistuita de flacari De la ce a pornit incendiul care e concluzia politistilor
O biserică din Bacău a fost mistuită de flăcări. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

O biserică din Bacău a fost mistuită de flăcări, după ce focul a cuprins capela și clopotnița. Polițiștii cred că Biserica Catolică din Căuiți, județul Bacău, a ars în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit electric.

O biserică din Bacău a fost mistuită de flăcări

Pe această cale ISU Bacău le recomandă ”credincioşilor care vor merge la biserici în această noapte să nu blocheze cu autoturismele accesul către lăcaşurile de cult şi să nu lase lumânările şi candelele aprinse nesupravegheate”. La fața locului au ajuns trei autospeciale de singere cu apă și spumă, precum și o autoscară și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

”În contextul în care în această noapte se oficiază slujba de Paştele Catolic iar la lăcaşurile de cult catolice se aşteaptă prezenţa a numeroşi credincioşi, oficialii ISU Bacău recomandă enoriaşilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces.

Să utilizeze cu atenţie lumânările şi să nu le amplaseze în apropierea materialelor uşor combustibile; după încheierea slujbei să nu lase lumânările şi candelele, aprinse, nesupravegheate. De asemenea, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros bisericile trebuie să menţină deschise uşile de acces/evacuare”, a transmis ISU Bacău tuturor enoriașilor catolici din România.

ADVERTISEMENT

”La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp construcţie cu destinaţia casă mortuară şi clopotniţă. Din cercetările efectuate la faţa locului, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric”, a transmis ISU Bacău. În această noapte va fi oficiată slujba de Paștele Catolic, astfel că bisericile catolice din România vor fi luate cu asalt de credincioșii care doresc să participe la slujbă.

Potrivit Aradon, o altă biserică ardea în urmă cu 2 zile, de data aceasta o biserică adventistă din Șepreuș, județul Arad. ”Pompierii au intervenit, in noaptea de miercuri spre joi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Șepreuș”, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină în această localitate la ora 2:45 noaptea, fiind trimiși la fața locului pompierii militari ai Detașamentului Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și un echipaj SMURD.

”La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul anexei, pe o suprafață de aproximativ 150 de mp, cu posibilitate de propagare la biserică, care era lipită de anexă. Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, pompierii salvând astfel biserica”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Incendiul a distrus în totalitate anexa și bunurile aflate în interiorul acesteia, cum ar fi diverse instrumente muzicale și mobilier, pe o suprafață de 150 de metri pătrați. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar aici cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurățat.

ADVERTISEMENT