Sport

România, adversari accesibili în preliminariile Campionatului European de handbal masculin. Cum arată cele 8 grupe

Echipa națională de handbal masculin a României va juca în grupa 4 în preliminariile Campionatului European din 2024, cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe.
31.03.2022 | 22:35
Romania adversari accesibili in preliminariile Campionatului European de handbal masculin Cum arata cele 8 grupe
Meciul de handbal dintre România şi Macedonia de Nord, din barajul pentru CM 2023. Sursa. sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Eliminată de Macedonia de Nord din preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin, „tricolorii” visează cu ochii deschiși la participarea la Europeanul de peste doi ani.

România, noroc la tragerea la sorți! „Tricolorii” vor juca într-o grupă cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe

„Tricolorii” fac parte din grupa a 4-a și au șanse reale de calificare la Campionatul European, iar tragerea la sorți putea fi una mult mai grea pentru băieții lui Xavier Pascual.

ADVERTISEMENT

Turneul final va avea loc în Germania, iar România a evitat grupe mult mai dificile precum grupa 2 (Norvegia, Serbia, Slovacia, Finlanda sau grupa 7 (Slovenia, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Kosovo), mai ales că România s-a aflat în urna a treia valorică.

Cum se poate califica România la Campionatul European

Pentru a se califica, echipa națională de handbal masculin a României trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri sau să fie între una dintre cele mai bune patru echipe care termină pe locul trei în grupă.

ADVERTISEMENT

În acest caz, se iau în calcul doar rezultatele obținute împotriva primelor două echipe din grupă. Primele meciuri vor avea loc în perioada 12/13  și 15/16 octombrie 2022. România nu s-a mai calificat la un turneu final de 11 ani.

Cum arată cele 8 grupe din preliminariile Campionatului European

Din cele opt grupe nu fac parte nici Rusia și nici Belarus, excluse din competiție din cauza războiului provocat în Ucraina.

ADVERTISEMENT
  • GRUPA 1: PORTUGALIA, MACEDONIA DE NORD, TURCIA, LUXEMBURG.
  • GRUPA 2: NORVEGIA, SERBIA, SLOVACIA, FINLANDA.
  • GRUPA 3: ISLANDA, CEHIA, ISRAEL, ESTONIA.
  • GRUPA 4: AUSTRIA, UCRAINA, ROMÂNIA, INSULELE FEROE.
  • GRUPA 5: CROAȚIA, OLANDA, GRECIA, BELGIA.
  • GRUPA 6: UNGARIA, ELVEȚIA, LITUANIA, GEORGIA.
  • GRUPA 7: SLOVENIA, MUNTENEGRU, BOSNIA-HERȚEGOVINA, KOSOVO.
  • GRUPA 8: FRANȚA, POLONIA, LETONIA, ITALIA.
Cele 8 grupe din preliminariile Campionatului European de handbal masculin
Echipa națională de handbal masculin nu s-a mai calificat la un turneu final de 11 ani. Sursă foto: EHF

Xavier Pascual a revenit la naționala României după trei ani: „Am în mintea ceea ce vreau să fac la echipa națională”

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Xavier Pascual a vorbit și despre planurile sale la echipa națională de handbal a României: „Cred că handbalul este într-o situație dificilă în întreaga lume. Situația pandemică a afectat toată lumea. Cred că cel mai important este să avem un plan pe care să îl urmăm. Avem un plan și la echipa națională. Acum, ne mai trebuie timp ca să muncim. Sunt o persoană căreia nu îi place să vorbească mult. Prefer să muncesc pe teren. Există alți oameni pentru vorbe, dar eu sunt o persoană care să muncească.

ADVERTISEMENT

În acest caz, am în minte ceea ce vreau să fac cu echipa națională. Președintele m-a întrebat dacă aș vrea să vin, mi-au arătat ce planuri există. Nu este pentru acum. Dacă noi credem că un antrenor preia echipa și mâine schimbă totul, este imposibil. Avem nevoie de timp, pentru prima echipă și pentru jucătorii tineri, pe care să îi dezvoltăm. Important este să ai un plan și să te ții de el.

(n.r. Obiectivul dumneavoastră este ca România să joace din nou la un turneu final?) Ar putea fi unul dintre ele. Ar fi important pentru echipa națională, dar nu este ușor. Dar este o întrebare care se leagă de un răspuns anterior. Nu este vorba de un antrenor sau un jucător. Avem nevoie de timp ca să muncim și să îmbunătățim”, a declarat antrenorul spaniol în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT