Sport

România are viitor în cursele de motorsport. La doar 12 ani, Rareș Solomon a devenit campion de RallyCross

Cu doar 6 luni de experiență, Rareș Solomon a devenit campion de RallyCross. În vârstă de 12 ani, tânărul pilot este lipsit de frică la volan și poate conduce și pe teren accidentat.
25.10.2023 | 08:42
Romania are viitor in cursele de motorsport La doar 12 ani Rares Solomon a devenit campion de RallyCross
Rares Solomon a devenit campion RallyCross
ADVERTISEMENT

Rareș Solomon, la doar 12 ani, s-a dedicat pilotajului de rallycross și a acumulat 6 luni de experiență în această competiție. Nu este doar o activitate de joacă pentru acest puști, ci o adevărată pasiune care a prins contur încă de la o vârstă fragedă.

Rareș Solomon, campion RallyCross

„Mă simt foarte bine când conduc, am o mașină puternică și frumoasă, pe viitor voi avea una și mai puternică. Sunt un pilot bun, aleg să fiu tot timpul printre primii și nu există să spun că nu voi câștiga! Așa mă motivez.

ADVERTISEMENT

„La 4 ani și jumătate am învățat să conduc. Am învățat de la bunicul meu, pe drumuri forestiere. Îmi spun că o să câștig, o să fiu printre primii, nu o să mă răstorn, nu vor fi accidente și voi ajunge la final, a declarat Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross

A învățat să conducă mașini încă de la vârsta de 4 ani și jumătate, sub îndrumarea bunicului său, pe drumuri forestiere. A fost înzestrat cu o mașină specială de către același bunic, un cadou care i-a amplificat dragostea pentru motorsport.

ADVERTISEMENT

RallyCross-ul este o competiție pe asfalt și teren accidentat

Deși este încă un copil, Rareș Solomon se simte în elementul său când se află la volan. Cu o mașină puternică și atrăgătoare la dispoziție, el aspiră la viitoare performanțe și la mașini și mai puternice pe viitor.

La competițiile de rallycross, Rareș abordează fiecare cursă cu gândul unui învingător, chiar dacă este printre cei mai tineri concurenți. El este ferm hotărât să se afle mereu în fruntea plutonului și să nu accepte să fie mai prejos de atât. Această ambiție este sursa sa de motivație.

ADVERTISEMENT

Cel care a deschis porțile motorsportului pentru Rareș este bunicul său, care l-a învățat să conducă de la o vârstă foarte fragedă, în drumuri forestiere. Acesta a fost primul pas pe calea către cariera sa de pilot în Campionatul de RallyCross.

Înaintea competițiilor, Rareș spune că nu are emoții, ci se concentrează asupra unui discurs interior care îl motivează și îi confirmă că va reuși. Nu se lasă nici când lucrurile nu merg conform planului, cum s-a întâmplat într-un antrenament cu un accident grav. Cu încredere și perseverență, Rareș a depășit această încercare și a continuat să-și urmeze pasiunea.

ADVERTISEMENT

RallyCross-ul este un sport palpitant și diversificat, cu curse pe circuituri mixte, ce includ asfalt și teren accidentat. Duelurile pe roți, drifturile spectaculoase și accelerarea rapidă a mașinilor sunt elemente esențiale ale acestui sport.

RallyCross-ul este deschisă tuturor vârstelor, oferind oportunitatea tinerilor, adolescenților și adulților de a concura și a-și cultiva pasiunea pentru motorsport. La categoria debutanți, copiii începând de la 9 ani pot participa sub supravegherea unui adult.

ADVERTISEMENT