Sport

România, calificată la EURO de handbal feminin! EHF a anulat ultimele meciuri din preliminarii. Reacția Cristinei Neagu

24.04.2020 | 18:28
Romania calificata la EURO de handbal feminin EHF a anulat ultimele meciuri din preliminarii Reactia Cristinei Neagu
ADVERTISEMENT

EHF a hotărât, în urma ședinței ținute vineri, anularea ultimelor partide din preliminariile pentru EURO de handbal feminin. Conform ultimei decizii a forului internațional, naționala României a obținut calificarea la turneul final, datorită rezultatelor obținute la ultima ediție a Campionatului European.

România s-a calificat la EURO 2020

Cea mai recentă ședință EHF a adus, pe lângă eliminarea lui Dinamo din Champions League la handbal masculin, și o decizie favorabilă pentru sportul românesc.

ADVERTISEMENT

Forul continental a decis anularea ultimelor partide din cadrul preliminariilor Campionatului European de handbal feminin, programat în luna decembrie în Norvegia și Danemarca.

Naționalele calificate la următorul turneul final sunt decise în funcție de rezultatele ultimului EURO, cel din 2018, ceea ce înseamnă că reprezentativa feminină a României va fi prezentă în Norvegia și Danemarca în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

Alături de România, naționalele din Franța, Rusia, Olanda, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croația și cele două țări gazdă, Norvegia și Danemarca, vor evolua la EURO 2020 din decembrie.

În cadrul preliminariilor, România a evoluat în grupa 7, din care au mai făcut parte Polonia, Ucraina și Insulele Feroe și disputase două meciuri, ambele câștigate, 27-24 cu Ucraina și 25-20 cu Feroe.

ADVERTISEMENT

Reacția Cristinei Neagu

Cristina Neagu a reacționat la scurt timp după decizia EHF, amintindu-și în același timp, de Campionatul European din 2018, unde a suferit o gravă accidentare, în meciul cu Ungaria.

Am terminat anul 2018 în cârje, dar a fost un an bun. Locul patru obținut la Euro 2018 ne-a adus calificarea la turneul preolimpic și acum și calificarea la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Meciurile de calificare rămase de jucat în luna iunie s-au anulat, iar România se califică la Campionatul European din Norvegia și Danemarca din luna decembrie datorită clasamentului de acum doi ani!”, a transmis Cristina Neagu, prin intermediul contului personal de Facebook.

Dacă prezența la Campionatul European din decembrie a fost obținută, România va lupta, la o dată ce va fi anunțată ulterior, și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului viitor.

La turneul preolimpic din Muntenegru, „tricolorele” vor întâlni țara gazdă, Norvegia și Thailanda.

ADVERTISEMENT