Sport

România organizează încă un turneu final! Ce competiție importantă vine la Cluj

România va organiza Campionatul Mondial de tenis de masă la Cluj. Când va fi organizată competiția. Ultimele detalii.
23.08.2023 | 21:03
România organizează un Campionat Mondial de Tenis de Masă după 72 de ani!
ADVERTISEMENT

La Congresul Federației Internaționale de Tenis de Masă din Thailanda, România a primit candidatura Campionatului Mondial de tenis de masă din 2025. Acesta va fi organizat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

România organizează Campionatul Mondial de tenis de masă după mai bine 70 de ani!

Țara noastră va organiza din nou cel mai important eveniment pentru tenismul de masă de juniori după nu mai puțin de 72 de ani! Ultima oară când România a găzduit o competiție de asemenea amploare a fost în 1953, când încă ne aflam sub ocupație sovietică. Atunci reușeam să câștigăm patru medalii de aur, grație sportivei Angelica Rozeanu.

ADVERTISEMENT

România s-a luptat pentru organizarea acestui turneu final cu Federația din Bahrein. Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă a fost extrem de emoționat și a declarat de la Bangkok:

„Obiectivul meu și al FRTM a devenit realitate! Felicităm Federația de Tenis de Masă din Bahrein, un competitor asiatic puternic și fair-play! Mulțumesc echipei mele, echipa FRTM, mulțumesc secretarului general Adriana Zamfir, secretarului general adjunct Cristian Crețu și mereu lângă mine, lui Beatrice Romanescu! Mulțumesc sportivilor și antrenorilor, performanțele lor sunt motorul nostru!”.

ADVERTISEMENT

FRTM nu se oprește aici și vrea să organizeze și Mondialul de seniori

Președintele Federației Române de Tenis de Masă are planuri mari și obiective și mai îndrăznețe după această reușită: „Așa începe frumoasa poveste a unui Campionat Mondial pe care ni-l dorim doar un alt pas spre Mondialul de seniori!”. 

În anul în care România va organiza la Cluj Campionatul Mondial de juniori, Federația de Tenis de Masă va celebra și 93 de ani de când s-a afiliat la ITTF, un motiv în plus ca mobilizarea și organizarea să fie una exemplară.

ADVERTISEMENT

În acest moment, România este una dintre cele mai puternice națiuni în tenisul de masă de juniori. La ultimele Campionatele Europene, sportivii noștri au cucerit nu mai puțin de 17 medalii.

Rezultate importante și la seniori

„Tricolorii” au terminat pe primul loc în clasament final, cu șase medalii de aur, patru de argint și alte șapte de bronz. Nici la seniori nu stăm rău! De curând, Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la Jocurile Europene.

ADVERTISEMENT

Sportivii noștri au mai cucerit două medalii de bronz în cadrul aceleiași competiții. Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au câștigat finala mică la dublu-mixt, iar Elisabeta Samara a terminat pe locul trei în proba de simplu.

ADVERTISEMENT