Sport

Bernadette Szocs dezvăluie strategia care i-a adus aurul la Jocurile Europene 2023: „Visul meu s-a împlinit”. Foto

Bernadette Szocs a dezvăluit strategia care a ajutat-o să câștige medalia de aur la Jocurile Europene 2023 în proba de simplu feminin la tenis de masă.
28.06.2023 | 19:20
Bernadette Szocs și-a dezvăluit strategia din finala pentru medalia de aur la Jocurile Europene 2023. Foto: Facebook - @Federatia Română de Tenis de Masă.
ADVERTISEMENT

Bernadette Szocs a readus România pe harta tenisului de masă european, odată cu medalia de aur obținută în proba de simplu feminin la Jocurile Europene 2023 de la Cracovia. Românca a revenit impresionant în finala dramatică împotriva lui Xiaoxin Yang, după ce a fost condusă cu 1-3 la seturi.

Bernadette Szocs, secretul din spatele medaliei de aur obținute la Jocurile Europene 2023: „Am jucat ca și cum ar fi 0-0”

Bernadette Szocs a câștigat medalia de aur la Jocurile Europene 2023 după o finală interzisă cardiacilor. Sportiva de 28 de ani, născută la Târgu Mureș, a înfruntat-o în finală pe Xiaoxin Yang, care reprezintă statul Monaco. Asiatica naturalizată a învins-o în semifinale pe Elizabeta Samara, cea care avea să cucerească medalia de bronz în Polonia.

ADVERTISEMENT

Yang a condus-o pe Bernadette Szocs cu 3-1, iar românca a fost nevoită să schimbe strategia. „Berni” a revenit și s-a impus cu 4-3 ( 4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11,11-9,11-3). „Am știut că trebuie să lupt până în ultimul moment.

Nici când eram condusă cu 3-1, nu mi-am permis să renunț. La 3-1, m-am împins să joc mai agresiv. Mi-am spus să nu mă gândesc că sunt condusă și am jucat ca și cum ar fi 0-0”, a declarat Bernadette Szocs.

ADVERTISEMENT

Totodată, jucătoarea de tenis de masă, medaliată cu bronz la Jocurile Europene 2023 alături de Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt, a răzbunat înfrângerile suferite de-a lungul carierei împotriva lui Xiaoxin Yang. „O știam foarte bine pe Yang, a fost colega mea de club timp de patru ani și m-a învins în fiecare meci pe care l-am jucat.

Acum am simțit că acesta este turneul meu. Visul meu s-a împlinit. Această medalie mi-a sporit încrederea în forțele mele”, a mai spus Bernadette Szocs.

ADVERTISEMENT

Viorel Filimon a dezvăluit strategia lui Bernadette Szocs: „I-am spus să-și schimbe serviciul”

Începutul finalei a fost extrem de greu pentru Bernadette Szocs, însă schimbările implementate cu succes pe parcurs i-au adus româncei medalia de aur. Viorel Filimon, antrenorul sportivei, a explicat modificările pe care le-a făcut în joc Bernadette Szocs în finala pentru aurul european.

„Jucătorii încep cu tactica lor, dar când Bernadette a început să piardă, i-am spus să-și schimbe serviciul. Singura modalitate de a o opri pe Yang a fost să folosească serviciul lung la reverul ei. Berni a ascultat, iar acest lucru a dat rezultate.

ADVERTISEMENT

Yang nu a reușit să joace la fel de agresiv ca la început, iar Bernie a preluat controlul. A fost o zi grozavă pentru Berni, dar și pentru Eliza, care a cucerit bronzul european”, a spus Viorel Filimon.

Elizabeta Samara, mândră de performanța de la Jocurile Europene 2023: „Mi-am dovedit că pot juca în continuare la cel mai înalt nivel”

Cea de-a treia medalie a delegației României de tenis de masă la Jocurile Europene 2023 a fost obținută de Elizabeta Samara, care a cucerit bronzul. Românca a învins-o în finala mică pe Natalia Bajor, scor 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7).

Elizabeta Samara o cunoaște foarte bine pe Natalia Bajor, cu care joacă împreună în campionatul polonez. „Nu eram obișnuită să jucăm meciuri pentru poziția a treia, așa că a fost o experiență puțin ciudată. Sunt mândră că am urcat pe podium și am cucerit această medalie de bronz.

Mi-am dovedit că pot juca în continuare la cel mai înalt nivel. Ne cunoșteam foarte bine. În cele două meciuri anterioare ale noastre din liga poloneză, Natalia m-a învins de două ori. Nu mi-a dat nicio șansă”, au fost cuvintele Elizabetei Samara.

ADVERTISEMENT