News

România scapă de frig, însă va ninge din nou în mai multe zone. Anunțul meteorologilor

România nu scapă de ninsori, cu toate că vremea devine mai caldă, comparativ cu temperaturile de -31 de grade de săptămâna trecută.
13.02.2023 | 09:50
Romania scapa de frig insa va ninge din nou in mai multe zone Anuntul meteorologilor
Când scăpăm de frig în România? Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Așadar, potrivit unui anunț ANM, mai multe zone din România vor fi afectate astăzi de ninsori sau lapoviță. Mai exact e vorba de nordul Moldovei, precum și de Crișana sau Banat. Singura veste bună ar fi că temperaturile vor fi mai ridicate, comparativ cu ultima perioadă.

Prognoza meteo pentru luni, 13 februarie 2023

Cerul va rămâne senin pe durata zilei de 13 februarie, în multe zone din România, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. De remarcat că la ora 5 dimineața la Joseni au fost înregistrate -16 grade Celsius, în timp ce la Șiria a fost 1 grad.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, citat de Antena 3, în estul Transilvaniei a existat ceață care i-a încurcat pe șoferi. În rest, meteorologii anunță că vremea se va menține rece pe parcursul dimineții, astfel că ”valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei”.

”În regiunile sudice cerul va fi variabil, iar în rest se va înnora treptat şi izolat mai ales spre seară se vor semnala precipitații slabe. La munte și în Maramureș va ninge, iar în nordul Moldovei și posibil în Crișana și Banat se vor semnala precipitații mixte (lapoviță, ploaie şi burniță)”, mai transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

Totodată, izolat este menționat că vor fi condiții de polei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe crestele montane, în special în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile zilei se vor încadra între -2 și 8 grade Celsius, conform specialiștilor de la ANM.

În Transilvania va persista ceața, deși acest fenomen meteo va fi posibil pe arii restrânse și în restul țării. În București vântul suflă în general slab, iar la primele ore ale dimineții se înregistrau -7 grade la Băneasa, -4 la Afumați și -3 la Filaret. Maximele zilei vor fi în jurul temperaturilor de 6-7 grade Celsius în Capitală.

ADVERTISEMENT

Directorul ANM Elena Mateescu le explica românilor când vor scăpa cu adevărat de ger, după o perioadă cu temperaturi scăzute de -31 sau -25 de grade Celsius în anumite zone ale țării. “Gerul va fi de interes şi în următoarele două nopţi şi dimineţi pentru că şi mâine dimineaţă şi pe parcursul nopţii ce urmează vom vorbi de temperaturi preponderent negative, care vor caracteriza o vreme geroasă în majoritatea zonelor.

Vorbim de valori termice care, mai ales în depresiuni, se vor situa sub -15 grade Celsius, până în zona litoralului unde vor -4 -5 grade Celsius, inclusiv în Capitală vorbim de minime de -6 grade Celsius, posibil spre -8 grade în zona preorăşenească.

ADVERTISEMENT

Vorbim însă şi de o atenţionare meteorologică de cod galben pentru zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, valabilă din această seară de la ora 20.00 până mâine dimineaţă la ora 10.00, interval în care rafalele de vânt vor putea depăşi, mai ales în a doua parte a intervalului, viteze de 60-80 de km/h, fiind astfel perioade cu viscol şi transport de zăpadă având în vedere grosimile consistente înregistrate în aceste masive montate, care depăşesc 100, 150 sau chiar 200 de centimetri.

De marţi, temperaturile vor creşte uşor. Vorbim de temperaturi maxime care se vor situa între 0 şi până la 9 grade Celsius şi minime uşor în creştere, de -10 grade în zonele depresionare, până la -1 grad în zonele din extremitatea sudică şi sud-estică a ţării.

Pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales în a doua parte, există posibilitatea ca în zonele din partea de sud-est şi sud să consemnăm şi valori de 10 sau uşor peste 10 grade Celsius”, transmitea Mateescu în urmă cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie