Sport

România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2026 la handbal masculin. Cum arată drumul spre turneul final pentru „tricolorii” lui George Buricea

România și-a aflat adversarele din campania de calificare la Euro 2026 la handbal masculin. „Tricolorii” pornesc cu șansa a treia în grupă.
21.03.2024 | 20:32
Romania sia aflat adversarele din preliminariile Euro 2026 la handbal masculin Cum arata drumul spre turneul final pentru tricolorii lui George Buricea
România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2026 la handbal masculin. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarele din drumul către Euro 2026 la handbal masculin care va avea loc în perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2026 în Danemarca, Suedia și Norvegia. „Tricolorii” lui George Buricea au fost repartizați în Grupa 8 alături de Polonia, Portugalia și Israel.

România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2026 la handbal masculin

România caută a doua prezentă consecutivă la un Campionat European. La începutul acestui an, „tricolorii” conduși de pe bancă de Xavi Pascual au încheiat pe locul 22 turneul final din Germania. Naționala de handbal masculin a României pornește campania de calificare cu un nou selecționer pe bancă.

ADVERTISEMENT

Selecționata lui George Buricea și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2026 după tragerea la sorți care a avut loc joi, 21 martie, la Copenhaga. „Tricolorii” fac parte din Grupa 8 și se vor duela pentru calificarea la turneul final cu Polonia, Portugalia și Israel.

Cel puțin pe hârtie, România are a treia șansă la câștigarea grupei sub Polonia și Portugalia, dar peste Israel. De precizat este faptul că primele două echipe din fiecare grupă merg la turneul final alături de cele mai bune patru formații clasate pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Grupele din preliminariile Euro 2026 la handbal masculin

Nu mai puțin de 32 de echipe naționale luptă pentru ultimele 20 de locuri rămase disponibile pentru Euro 2026 la handbal masculin. Meciurile din calificările la turneul final continental vor avea loc între noiembrie 2024 și mai 2025.

Franța, campioană europeană en-titre, dar și Norvegia, Suedia și Danemarca, în calitate de gazdă, sunt calificate deja la Euro 2026. La tragerea la sorți de la Copenhaga au participat și președintele Federației Daneze de Handbal, Morten Stig Christensen, dar și foștii mari jucători danezi Thomas Mogensen și Lars Christiansen, norvegianul Håvard Tvedten și suedezul Ljubomir Vranjes.

ADVERTISEMENT
  • Grupa 1: Slovenia, Macedonia de Nord, Lituania, Estonia
  • Grupa 2: Ungaria, Muntenegru, Slovacia, Finlanda
  • Grupa 3: Islanda, Grecia, Bosnia, Georgia
  • Grupa 4: Spania, Serbia, Italia, Letonia
  • Grupa 5: Croatia, Cehia, Belgia, Luxemburg
  • Grupa 6: Olanda, Insulele Feroe, Ucraina, Kosovo
  • Grupa 7: Germania, Austria, Elveția, Turcia
  • Grupa 8: Portugalia, Polonia, România, Israel
1
1

Calificarea la Mondial, primul test pentru „tricolorii” lui George Buricea

Înainte de a începe aventura pentru calificarea la Euro 2026, naționala României de handbal masculin luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial 2025 care va avea loc în Croaţia, Danemarca şi Norvegia, între 14 ianuarie și 2 februarie.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” lui George Buricea au parte de o „dublă” de foc cu Cehia, locul 15 la Euro 2024, pentru accederea la turneul final mondial. România întâlnește Cehia pe 8 și 12 mai 2024. Cehia nu a mai obținut calificarea la un campionat mondial din 2015.

România a terminat pe ultimul loc în Grupa B la Campionatul European de la începutul anului. „Tricolorii” au pierdut categoric cu Austria (24-31), Spania (24-36) și Croația (25-31). George Buricea a debutat cu o victorie pe banca României în amicalul cu Macedonia de Nord de la Brăila.

ADVERTISEMENT