Sport

Naționala de handbal masculin, în urna a 3-a la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Euro 2026

Echipa națională de handbal masculin urmează să își afle adversarele pe care le va întâlni în preliminariile pentru Euro 2026.
11.03.2024 | 17:27
Nationala de handbal masculin in urna a 3a la tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru Euro 2026
Echipa națională de handbal masculin urmează să își afle adversarele pe care le va întâlni în preliminariile pentru Euro 2026. Sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT

După rezultatele modeste de la Europeanul din luna ianuarie, Xavi Pascual a demisionat din funcția de selecționer, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. În locul său a fost numit George Buricea.

Pe cine poate întâlni naționala de handbal masculin în preliminariile pentru Euro 2026

Până să-și intre în atribuții cu adevărat, noul antrenor al naționalei de handbal masculin a României are emoții cu tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Euro 2026. Aceasta va avea loc joi, 21 martie, de la ora 17:30, la Copenhaga.

ADVERTISEMENT

EHF a anunțat pe site-ul oficial urnele valorice pentru tragerea la sorți. ”Tricolorii” se află în urna a 3-a, iar asta înseamnă că ar putea avea parte de o grupă de foc pentru calificarea la turneul final găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia.

Urnele valorice pentru tragerea la sorți arată astfel:

  • Urna 1: Germania, Spania, Ungaria, Croația, Islanda, Slovenia, Portugalia, Olanda
  • Urna 2: Austria, Muntenegru, Serbia, Polonia, Cehia, Macedonia de Nord, Insulele Feroe, Grecia
  • Urna 3: Bosnia Herțegovina, Slovacia, Belgia, Elveția, România, Lituania, Ucraina, Italia
  • Urna 4: Finlanda, Israel, Estonia, Georgia, Turcia, Luxemburg, Kosovo, Letonia
ADVERTISEMENT

Cele trei echipe gazdă, plus campioana en-titre Franţa sunt calificate direct la turneul final. Primele două clasate din fiecare grupă preliminară, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament vor ajunge la Euro 2026.

Când se joacă meciurile din preliminarii

Meciurile din preliminarii se vor juca în 3 perioade a câte 2 meciuri în fiecare calup. Datele de disputare a întâlnirilor sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Etapa 1: 6-7 noiembrie
  • Etapa 2: 9-10 noiembrie
  • Etapa 3: 12-13 martie 2025
  • Etapa 4: 15-16 martie 2025
  • Etapa 5: 7-8 mai 2025
  • Etapa 6: 11 mai 2025

Naţionala României a încheiat Campionatul European din 2024, la care a ajuns după 28 de ani, pe locul 22, după trei eşecuri categorice în grupa preliminară B: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, George Buricea a precizat că nu a fost luat prin surprindere de propunerea federației de a veni la cârma primei reprezentative și a anunțat obiectivele pe termen scurt.

”Nu m-a surprins propunerea. S-a tot vorbit în ultima perioadă. Sunt un luptător și îmi plac provocările. Dintotdeauna a fost visul meu să antrenez naționala României și vreau să fac ceva pentru țara mea. Ușa naționalei este deschisă doar pentru jucătorii care vor să vină sută la sută”, a spus el.

ADVERTISEMENT