Sport

România, start în grupele principale la Euro! Florentin Pera, optimist înaintea duelului cu Spania: “Avem o atmosferă bună şi spirit de luptă!”. Exclusiv

România începe aventura în grupele principale de la Euro. "Tricolorele" vor juca împotriva Spaniei, meci prefaţat pentru FANATIK de selecţionerul Florentin Pera.
11.11.2022 | 16:40
Romania start in grupele principale la Euro Florentin Pera optimist inaintea duelului cu Spania Avem o atmosfera buna si spirit de lupta Exclusiv
Bucuria naţionalei României alături de fani, după victoria cu Macedonia de Nord. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a prins grupele principale după ce a învins Macedonia de Nord cu 31-23. “Tricolorele” vor evolua vineri, de la ora 21:30, împotriva Spaniei, pentru a obţine primele puncte din a doua fază a Europeanului.

România, start în grupele principale la Euro! Florentin Pera, optimist: “Avem atmosferă bună şi spirit de luptă!”

Florentin Pera este optimist înaintea meciului cu Spania şi a declarat pentru FANATIK că atmosfera bună din cadrul echipei şi spiritul de luptă pot să aducă a doua victorie consecutivă la Euro:

ADVERTISEMENT

“Prestația echipei României din meciul cu Olanda în care meritam cel puțin un punct și victoria concludenta împotriva echipei gazdă Macedonia ne dă încredere în vederea meciului cu Spania.

Cu siguranță nu va fi un meci simplu, însă atmosfera foarte bună din cadrul echipei și spiritul de luptă ne menține optimiști în vederea primului meci din grupa principală”, a spus Pera pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

România, şanse minime să încheie pe primele două locuri ale grupei!

România are şanse minime de a ocupa primele două locuri în grupele principale, având în vedere că a intrat cu zero puncte în această fază, însă elevele lui Pera au posibilitatea să lupte pentru locul 3 al grupei, dacă ne ajută şi celelalte rezultate.

Asta în condiţiile în care cele trei meciuri vor fi împotriva Spaniei, Germaniei şi naţionalei din Muntenegru. Toţi aceşti oponenţi sunt mai abordabili, pe hârtie, decât Franţa sau Ţările de Jos, echipele care au învins România în grupele preliminare.

ADVERTISEMENT

Muntenegru a pierdut un avantaj important: nu mai joacă acasă!

Muntenegru a intrat cu patru puncte în grupele principale, însă au rămas fără un avantaj important: terenul propriu. Meciurile grupei D s-au disputat la Podgorica, iar grupa principală se joacă la Skopje. Astfel, elevele Bojanei Popovici vor avea un handicap important.

România şi-a egalat performanţa de la precedenta ediţie a Campionatelor Europene, locul 12. Dar aşteptările sunt mult mai mari de la reprezentativa “tricoloră”, care are şansa să adune câteva puncte în grupele principale.

ADVERTISEMENT

Clasament grupele principale:

Grupa principală a României de la Euro. Sursa: captură flashscore.ro
Grupa principală a României de la Euro. Sursa: captură flashscore.ro

Primele două clasate din grupă se califică în semifinalele Campionatului European. În acest moment, avantajate sunt Franţa şi Muntenegru, cu punctaj maxim. De cealaltă parte, pentru România şi Germania este aproape imposibil să prindă unul dintre primele două locuri, indiferent de scenariu.

  • 12 este locul pe care a încheiat România la Euro 2020
  • – 15 este golaverajul României la startul grupelor principale
ADVERTISEMENT