LIVE Actualizat 11-10-2021
12:56

România U20, amical de gală în Germania. „Tricolorii, înfrângere usturătoare” la Potsdam. Video

FANATIK.RO vă oferă detalii despre partidele de verificare pe care naționala U20 a României le va susține în octombrie, cu Cehia și Germania
Romania U20 amical de gala in Germania Tricolorii infrangere usturatoare la Potsdam Video
ADVERTISEMENT
11-10-2021
12:56

Germania U20 - România U20 4-0 (Nebel 60 pen., Kehrer 73, 88, Schmidt 86)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 88: GOOOL GERMANIA U21! Kehrer înscrie după un contraatac în viteză al gazdelor.

Min. 86: GOOOL GERMANIA U21! Schmidt înscrie cu capul de pe 6 metri în urma unui corner.

Min. 73: GOOOL GERMANIA U21! Singur pe 6 metri, în poziție clară de offside, Kehrer trimite cu latul în plasă,

Min. 60: GOOOL GERMANIA U20! Duțu comite henț în careu și Nebel tronformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min, 42: Hindrich a intervenit salvator la o deviere a lui Beier.

Min. 23: Beier a trimis din câțiva metri în plasa laterală, după o centrare a lui Weisshaupt.

Min. 16: Duțu intervine excelent și respinge în corner o minge care l-ar fi lăsat pe Beier în situație periculoasă de gol.

Min. 13: Coubiș a respins cu capul reluarea periculoasă a lui Kehrer.

Min. 1: A început partida.

Înaintea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Cornel Drăgușin, fost selecționer al României. „Tricolorii” evoluează cu banderole negre pe braț!

  • Germania U20: Gebhardt – Atemona, Lawrence, Schmidt – Asta, Rohl, Tauer, Nebel, Weisshaupt – Beier, Kehrer. Rezerve: Schreiber, Atubolu, Obuz, Beifus, Voloder, Martel, Batista-Meier, Messeguem, Dajaku,Schwirten. Selecționer: Christian Wörns

  • România U20: Hindrich – Grosu, Coubiș, Giafer, Buta – Grameni, Duțu, Perianu – Mărginean, Mustacă, Dumitru. Rezerve: Silveanu, Eftimie, Bîrzu, Ilie, Suciu, Ghindovean, Oroian, Văsălie, Istrate, Rădăslăvescu. Selecționer: Bogdan Lobonț

11-10-2021
11:32

Selecționerul Bogdan Lobonț a anunțat primul 11 pentru amicalul cu Germania

Bogdan Lobonț s-a decis asupra formulei cu care va începe amicalul cu Germania de luni seară. Astfel, față de meciul cu Cehia, câștigat de ”micii tricolori” cu 2-1, în primul 11 au apărut mici modificări, dar în mare parte primul 11 pare să se fi consolidat. 

 

La amicalul de la Podstam va asista și selecționerul echipei de tineret, Florin Bratu. Meciul va începe de la ora 16:00 și va putea fi urmărit în transmisiune diretă pe Digisport. 

11-10-2021
10:29

Florin Bratu a sosit în Germania pentru a urmări la lucru naționala U20

La meciul pe care naționala U20 a României îl va susține la Potsdam contra reprezentativei similare a Germaniei va asista și Florin Bratu, selecționerul echipei U21 a țării noastre. El a sosit în cantonamentul „tricolorilor” direct din Spania, unde a efectuat un stagiu de pregătire la Marbella cu echipa pe care o conduce.

Florin Bratu și Bogdan Lobonț, selecționerii naționalelor U21 și U20 ale României
11-10-2021
08:19

Germania U20 - România U20 se joacă de la ora 16:00

Meciul amical dintre selecționatele U20 ale Germaniei și României se va juca luni, 11 octombrie, la Potsdam, pe “Karl-Liebknecht-Stadion”.

Partida va începe la ora 16:00 (ora României) și va putea fi urmărită în direct la tv pe postul Digisport.

11-10-2021
07:25

„Tricolorii” au exersat loviturile libere înainte de meciul cu Germania

România U20 a intrat pe ultima sută de metri înainte de amicalul cu Germania care se va disputa luni, 11 octombrie, de la ora 16:00. Băieții lui Bogdan Lobonț au pus accent pe fazele fixe și mai exact pe loviturile libere. 

U20 – România U20 se va disputa pe “Karl-Liebknecht-Stadion” din Potsdam și va fi transmisă în direct de către Digi Sport. Naționala U20 are un moral bun înainte de meciul cu Germania după victoria cu 2-1 în fața Cehiei pe stadionul din „Voluntari”.

10-10-2021
17:24

Imagini de la ultimul antrenament al echipei lui Bogdan Lobonț

În după masa zilei de duminică, 10 octombrie, naționala lui Bogdan Lobonț s-a pregătit la Potsdam înaintea meciului de verificare cu Germania. Confruntarea dintre reprezentativa noastră și cea a nemților este programată luni, 11 octombrie, de la ora 0ra 16:00, pe arena Karl-Liebknecht-Stadion. Imagini de la ședința de pregătire pot fi urmărite pe site-ul FRF.ro.

 

10-10-2021
10:42

Otto Hindrich, momente de sinceritate în cantonamentul echipei naționale

Otto Hindrich, portarul campioanei CFR Cluj și al echipei naționale, are ținte clare pe care vrea să le atingă. A debutat în Liga 1 la 15 ani și, chiar dacă nu prinde prea des minute între buturile echipei de club nu ar pleca de la CFR decât la Arsenal.

Mărturisește sincer că fotbalul este o evadare din stresul cotidian și că dacă ar fi să se izoleze pe o insulă, timp de un an, ar lua cu el o minge, o poartă de fotbal și un coechipier, sau un antrenor cu portarii.

Provocat să răspundă unui set de întrebări venite din partea fanilor echipei naționale, Hindrich a vorbit despre cel mai greu moment al carierei și ce portar din Liga 1 are ca model.

”Cel mai greu meci a fost primul la seniori. Aveam 15 ani, eram cu cel puțin trei ani mai mic decât cel mai tânăr coechipier. Dintre portarii din Liga 1 mi-ar plăcea să am jocul de picior al lui Andrei Vlad. Dă senzația că este foarte stăpân pe acest procedeu, iar mie cred că-mi lipsește”, a spus Hindrich.

Portarul de 19 ani a răspuns fără să ezite atunci când a fost întrebat ce ar alege între participarea la un turneu final de Cupă Mondială cu echipa națională, sau să evolueze în grupele Ligii Campionilor cu echipa de club: ”Cupa Mondială cu naționala!”.

09-10-2021
10:23

Bogdan Lobonț a pierdut doi jucători pentru amicalul cu Germania

Ultimul amical al echipei naționale U20 din această pauză internațională este programat luni, la Postdam, contra Germaniei.

Selecționerul Bogdan Lobonț nu va putea miza pe întregul efectiv pe care l-a avut la dispoziție la startul stagiului de pregătire.  

”Ahmed Bani și Soma Casiadi Bako au părăsit cantonamentul echipei naționale. Bani a suferit o lovitură la genunchi în meciul cu Cehia și nu a putut fi recuperat, iar Soma s-a accidentat la antrenamentul de sâmbătă seară și a devenit indisponibil pentru meciul cu Germania”, transmit oficialii FRF prin intermediul site-ului oficial.

07-10-2021
18:45

Eduard Rădăslăvescu a explicat reușita sa extraordinară

Eduard Rădăslăvescu a vorbit după golul superb pe care l-a înscris împotriva Cehiei, care a fost de altfel golul victoriei României: Exersez foarte mult la antrenament șutul. Mi-a arătat (n.r.- Gică Hagi) până acum multe execuții. Un meci foarte bun, am câștigat. Jocul a lăsat de dorit, dar pe parcurs creștem și arătăm din ce în ce mai bine”.

„Sunt foarte fericit, mă ajută foarte mult că joc cu colegi mai mari decât mine.

Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare și pentru încredere. O să creștem și cu siguranță o să vedeți jucători și la naționalele mai mari. Atât timp cât joc pentru România, nu contează la ce grupă o fac”, a mai spus Eduard Rădăslăvescu.

07-10-2021
18:43

Deniz Giafer, bucuros după golul cu Cehia

Deniz Giafer a vorbit la finalul partidei cu Cehia, meci în care a și reușit să înscrie, golul său venind într-un moment în care puștiul lui Dinamo a fost pus la zid după eliminarea rapidă din meciul cu Craiova, scor 0-5:

„Nu e niciun mesaj, așa am ales să mă bucur, așa mă bucur eu încă de la juniori, chiar dacă, de pe postul meu, e mai greu să înscriu. Dat atât, nu e niciun mesaj pentru nimeni.

Eu îmi văd de treaba mea și mă concentrez și vorbesc pe teren. Cred că trebuie să o facă oricine, pentru că eu primesc și critici, e ceva constructiv și încerc să învăț.

Știu că am avut și meciuri slabe, că am greșit cu Craiova și cu FCSB, dar sunt tânăr și am de crescut, încerc să nu mai repet greșelile.

Nu m-au afectat criticile. Îi mulțumesc lui Mister și celor din staff, care mi-au dat șansa asta, să demonstrez că am și calități și atât”.

07-10-2021
18:26

Bogdan Lobonț e încrezător: „Vrem să fim la cel mai înalt nivel”. Video

Bogdan Lobonț a vorbit după victoria României U20 în fața Cehiei și este încrezător pentru viitorul puștilor pe care îi antrenează: E o națională nou înființată, dar sunt jucători de calitate, care au nevoie de astfel de meciuri.

Nivelul la care vor să ajungă e similar cu cel al Spaniei, al Portugaliei sau al Angliei. Mă bucur că avem parte de astfel de meciuri, dar trebuie să fim realiști să știm valoarea noastră, valoarea adversarilor, pentru că ne dorim să fim la cel mai înalt nivel”.

„Ei încă sunt niște copii, cu toate că au depășit vârsta majoratului. Greșeala se face că ei sunt tratați ca niște adulți”, a mai spus Bogdan Lobonț la finalul meciului.

07-10-2021
14:24

România U20 - Cehia U20 2-1 (Giafer 40, Rădăslăvescu 85 / Krobot 50 pen.)

Meciul amical dintre reprezentativele U20 ale României și Cehiei se dispută la Voluntari, începând cu ora 19:00, și este transmis în direct de postul Digisport 1.

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 85: GOOOL ROMÂNIA U20! Rădăslăvescu înscrie cu un șut fabulos, de la peste 20 de metri, direct în vinclu.

Min. 50: GOOOL CEHIA U20! Krobot marchează dintr-un penalty acordat pentru un fault comis în careu de Hindrich asupra lui Rynes.

Min. 40: GOOOL ROMÂNIA U20! centrare pe lung în careul cehilo, Coubiș retrimite pe 6 metri, balonul ricoșează la Giafer, care reia în plasă.

Min. 19: Hindrich reține fără probleme șutul lui Kozak.

Min. 1: A început partida.

  • România U20: Hindrich – Grosu, Coubiș, Giafer, Buta – Ghindovean, Grameni, Perianu – Bani, Suciu, Dumitru. Rezerve: Silveanu, Eftimie, Bîrzu, Ilie, Mustacă, Oroian, Văsălie, Istrate, Radaslavescu, Mărginean, Duțu, Casiadi-Bako. Antrenor: Bogdan Lobonț
  • Cehia U20: Markovic – Kozeluh, Vlcek, Pojezny, Suchomel – Jonas, Tkac, Kristian – Rynes, Krobot, Kozak. Rezerve: Stejskal, Gabriel, Pudhorocky, Sebrle, Jaron, Smekal, Hosek, Icha. Antrenor: Jin Zilak
07-10-2021
12:17

„Tricolorii” și-au ales numerele de pe tricouri

Elevii lui Bogdan Lobonț și-au ales numerele cu care vor evolua în cele două partide amicale din octombrie. Dacă Ovidiu Perianu de la FCSB a preferat, spre exemplu, numărul 18, fundașul lui Dinamo, Denis Giafer va intra pe teren purtând tricoul cu numărul 24.

Jucăm în tricou galben cu Cehia! #Luptăm Împreună #Hai România”, se arată în mesajul publicat cu puțin timp în urmă pe pagina de Facebook dedicată echipelor naționale ale României.

05-10-2021
20:06

Andrei Coubiș, ”diavolul” Milanez din lotul lui Bogdan Lobonț

S-a născut la Milano, dar mare parte a copilăriei și-a petrecut-o în România. Andrei Coubiș s-a alăturat de curând lotului pregătit de Bogdan Lobonț și a mărturisit că atunci când a primit convocare nu știa unde trebuie să ajungă.

”Sunt foarte emoționat și bucuros pentru că am fost convocat la naționala română și sper să mă distrez. La început nu am înțeles unde o să mă duc, dar sunt onorat!”, a spus Coubiș, într-un interviu pentru FRF TV, citat de Digisport.

Fotbalistul care evoluează la echipa de tineret a ”diavolilor” din Milano este conștient de calitățile pe care le are și speră să facă o figură frumoasă sub ”tricolor”.

”Am putere fizică, săritura la cap și fuga! Când eram acolo, de mic, nu conștientizam că eram la AC Milan. Acum doi ani, când am revenit, am înțeles unde eram și cum să port bulza asta. Sunt onorat să joc la AC Milan”, a mai spus Coubiș.

05-10-2021
15:35

A impresionat în Cupa Românie și a ajuns la națională

Între jucătorii convocați de selecționerul Bogdan Lobonț pentru meciurile cu Cehia U20 și Germania U20 se remarcă mijlocașul echipei Minaur Baia Mare, Alin Văsălie.

Fotbalistul originar din Satu Mare are un început de sezon foarte bun în tricoul maramureșenilor. Văsălie l-a impresionat pe Lobonț în meciul din 16-imile Cupei României câștigat de Minaur cu 3-1 în fața celor de la Poli Iași, cu două goluri marcate de tânărul fotbalist.  

”La meciul cu Poli Iași, din Cupa României, mister era în tribună și acest lucru m-a motivat. Într-un fel eram pregătit să ajung aici. Când am primit convocarea a fost cel mai plăcut sentiment pe care l-am trăit”, spune Văsălie.

Mijlocașul a mărturisit că este fan Cristiano Ronaldo și că visează să ajungă și el să joace într-un campionat puternic din Europa.

”De mic îl urmăream pe Cristiano Ronaldo. Îmi place determinarea lui, faptul că nu renunță niciodată. Deocamdată vreau să fac pasul spre Liga 1, apoi să joc și eu în străinătate”, a mai spus Văsălie.

04-10-2021
14:10

Darius Ghindovean aduce spiritul german la naționala lui Bogdan Lobonț

La 19 ani Darius Ghindovean este unul dintre jucătorii pe care antrenorii de la MSV Duisburg (liga a treia a Germaniei) îl șlefuiesc pentru rigorile Bundesligii. Fotbalistul a devenit o prezență constantă la acțiunilor loturilor naționale de juniori ale României și visează să îmbrace tricoul primei reprezentative.

E fericit că selecționerul de la U20, Bogdan Lobonț, îi acordă încredere și promite să nu dezamăgească.

”Fiecare convocare îmi dă un sentiment foarte plăcut. Sunt foarte mândru că sunt român și că pot juca cu această stemă în piept, este un sentiment de neexprimat”, a povestit fotbalistul pentru FRF TV.

Fotbalistul știe deja că întru-n fotbal precum cel nemțesc, cifrele fac diferența. La naționala U20 și-a propus să marcheze 4 goluri, să ofere 10 pase de gol și să joace 6 meciuri!

”Am mai schimbat între timp aceste cifre și sunt foarte bucuros că încă nu le-am atins, dar cu cât se vor aduna mai multe selecți voi bifa aceste cifre.

Bogdan Lobonț este exact cum mi l-am imaginat, un om foarte deschis, muncește mult, ne motivează la fiecare meci. Este o plăcere să joc pentru el, pentru că la fiecare antrenament ne motivează, ne spune ce trebuie să facem, este un antrenor pe care îl respect”, a spus Ghindovean.

Naționala U20 a României este o creație nouă a FRF, inspirată după modelul altor federații europene, care au brevetat acest proiect cu mult înaintea noastră. Este o reprezentativă fără preliminarii și turnee finale, un fel de hibrid, totuși important, pentru că de aici mulți jucători pot merge, fără probleme la U21.

România, singura țară din sud-estul Europei cu națională U20

FRF a considerat că era nevoie de această verigă de legătură care să întregească lanțul firesc al reprezentativelor pe axa U17 – U19, acum U20 – U21 – echipa mare, dând astfel și o continuitate jucătorilor de a face pași corecți pe drumul prezențelor lor la loturile naționale.

ADVERTISEMENT

La acest capitol ne putem lăuda pentru faptul că suntem singura țară din sud-estul Europei care și-a creat o reprezentativă U20, care are parte de partide cu adevărat tari, pentru că a fost înscrisă de UEFA într-un program alături de alte nume mari din Europa într-un fel de competiție, dar neomologată în calendarul său.

Cu Cehia jucăm la Voluntari, cu Germania la ei acasă

În luna octombrie, echipa pregătită de Bogdan Lobonț va avea ca adversare Cehia și Germania, după ce în septembrie a jucat cu Portugalia și cu Anglia. Cu Cehia se va juca joi, 7 octombrie, la Voluntari, iar cu Germania luni, 11 octombrie, la Postdam.

ADVERTISEMENT

Meciuri foarte grele, adversari cu excelentă tradiție la acest nivel de vârstă, care vin după izbânda de la Voluntari cu Portugalia și scorul de set de tenis la care am pierdut pe terenul Angliei. Motiv pentru care Bogdan Lobonț a și operat câteva schimbări în lot față de cel convocat cu o lună în urmă.

Programul României U20 în luna octombrie

  • 7 octombrie, ora 19:00: ROMÂNIA U20 – Cehia U20 (Stadion “Anghel Iordănescu”, Voluntari)
  • 11 octombrie, ora 16:00: Germania U20 – ROMÂNIA U20 (Karl-Liebknecht-Stadion, Potsdam)
ADVERTISEMENT

Alți portari în locul celor doi italieni

Astfel cei doi portari utilizați la partidele cu Portugalia și Anglia, Sava de la Torino și Borbei de la Lecce, au lăsat locul autohtonilor Bogdan Eftimie de la Viitorul Tg. Jiu și Alexandru Silveanu de la Concordia Chiajna, ambele formații din eșalonul secund. Singurul care a supraviețuit din lotul din septembrie este Otto Hindrich de la CFR Cluj, care are toate șansele să înceapă titular cu Cehia.

La nivelul apărării, sunt trei jucători din Italia, lângă Ilie de la Padova și Duțu de la Monteverchi apărând acum și Andrei Coubiș de la Milan. A fost selecționat și dinamovistul Denis Giafer, deși acesta a avut evoluții nesigure în campionat și a fost și eliminat la Craiova.

ADVERTISEMENT

Rapidistul Pănoiu s-a accidentat și a ratat convocarea

Rapidistul Ștefan Pănoiu va rata cele două meciuri ca urmare a faptului că s-a accidentat în ultimul meci de campionat, la Sfântu Gheorghe, și va fi înlocuit cu Bako de la Csikszereda. La fel a fost și în septembrie, când un alt jucător al echipei ciucane, Szondi, a fost chemat după ce unul dintre mijlocași s-a accidentat înainte de convocarea la lot.

În atac, surprinde absența lui Luca Andronache, jucătorul Farului nemaifiind convocat. Apar, în schimb, fețe noi, Andrei Istrate de la Politehnica Iași și Toni Suciu de la nou promovata în Liga 2 Șelimbăr, primul fotbalist din istoria echipei sibiene convocat vreodată la un lot național.

Selecționerul Bogdan Lobonț crede în proiectul România U20

Eșecul la scor usturător suferit în Anglia l-a nemulțumit pe selecționerul Bogdan Lobonț, dar nu l-a descurajat. El crede în continuare în acest proiect menit pentru a forma jucători pentru U 21, în principal dar și pentru echipa mare și așteaptă o altă atitudine din partea elevilor săi la meciurile din octombrie.

Diferența mare de pe tabela de marcaj se explică și prin faptul că la noi au fost chemați destui jucători care nu evoluează decât sporadec la echipele lor din Liga 1, cu mici excepții sau care provin de la cluburi din eșaloane inferioare în timp ce Anglia a adus pe teren jucători care au continuitate la echipele lor de club.

Lotul convocat de Bogdan Lobonț la naționala U20 pentru amicalele cu Cehia și Germania

  • PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna);
  • FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia);
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), , Soma Casiadi Bako (Csikszereda), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ahmed Bani (Dinamo București), Alexandru Oroian (Hermannstadt);
  • ATACANȚI: Cristian Dumitru (FC Argeș), Robert Mustacă (Unirea Slobozia), Andrei Istrate (Politehnica Iași), Toni Suciu (CSC Șelimbăr).
ADVERTISEMENT