Fotbal international

Romario Benzar, prezentat oficial la Lecce! Toate detaliile transferului

30.06.2019 | 13:24
Romario Benzar prezentat oficial la Lecce Toate detaliile transferului

Fundașul dreapta Romario Benzar a fost prezentat oficial la echipa US Lecce, după ce italienii l-au achiziționat de la vicecampioana Ligii 1, FCSB, pentru o sumă de două milioane de euro. Internaționalul român în vârstă de 27 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu formația care a promovat în această vară în Serie A după o pauză de șapte ani.

Romario Benzar, prezentat oficial la Lecce

Deși transferul a fost anunțat pentru FANATIK de finanțatorul FCSB, Gigi Becali, încă de la începutul săptămânii, Romario Benzar a fost prezentat oficial abia duminică la US Lecce printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Fundașul dreapta a semnat un contract pe trei sezoane cu formația nou promovată în Serie A, care l-a mai adus pe mijlocașul ucrainean Igor Shakhov de la PAOK Salonic.

”Fundașul român Romario Benzar a semnat un contract pe trei ani cu Lecce. Campion al României cu FC Viitorul în 2017, el are 15 selecții echipa națională de seniori a României. Benzar are 11 prezențe în Europa League și două în preliminariile Champions League”, se arată în comunicatul clubului US Lecce prin care a fost prezentat oficial fundașul dreapta Romario Benzar.

Romario Benzar semnând contractul cu US Lecce

După Benzar, Gigi Becali l-a vândut și pe Junior Morais

Imediat după ce Gigi Becali a făcut anunțul transferului lui Romario Benzar la US Lecce, fotbalistul a declarat că știa de interesul italienilor de mai mult timp, dar oferta a venit abia în momentul în care formația a fost matematic promovată în Serie A. Fundașul dreapta a mai spus că nu i-a fost ușor să plece de la FCSB, dar crede că și-a făcut datoria la vicecampioana Ligii 1.

Romario Benzar a fost primul jucător vândut în această vară de FCSB, iar Gigi Becali a declarat că este acoperit pe acel post unde pot juca Claudiu Belu și Ovidiu Popescu. La câteva zile după cedarea fundașului dreapta, latifundiarul din Pipera s-a despărțit și de fundașul stânga brazilian Junior Morais, pe care l-a transferat la noua echipă a lui Marius Șumudică, Gazişehir Gaziantep, nou promovată în prima ligă din Turcia.