Fotbal international

Ronaldinho și-a ales favoritul în rivalitatea Messi – Ronaldo: “Prefer stilul lui”

03.09.2018 | 20:20
Ronaldinho sia ales favoritul in rivalitatea Messi  Ronaldo Prefer stilul lui
ADVERTISEMENT

Legendarul Ronaldinho și-a ales favoritul în rivalitatea Messi – Ronaldo. Jurnaliștii spanioli l-au întrebat pe cine preferă dintre cele două staruri și care este fotbalistul alături de care și-ar fi dorit să joace și nu a avut ocazia. Câştigătorul Balonului de Aur din 2005 a avut un răspuns echilibrat, dar a spus că preferă stilul lui Lionel Messi.

 “Cred că e o chestiune de gust. Eu prefer stilul lui Messi. Celălalt este un jucător complet, le are pe toate”, a declarat brazilianul care este considerat cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Acesta s-a întors recent în Barcelona pentru a juca un meci demonstrativ pe Camp Nou, iar spaniolii au profitat de ocazie pentru a-i lua un interviu.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Barcelonei a fost întrebat care este jucătorul alături de care și-ar fi dorit să joace de-a lungul carierei și nu a avut ocazia. În capul listei lui Ronaldinho se află conaționalul Philippe Coutinho, transferat de catalani în urmă cu un an de la Liverpool. “Sunt o mulţime de jucători cu care nu m-am întâlnit pe teren şi cu care mi-aş dori să joc. Coutinho este unul dintre ei”, a spus Ronaldinho.

Ronaldinho și-a ales favoritul în rivalitatea Messi – Ronaldo

“Iniesta şi Coutinho sunt jucători grozavi. Fiecare din ei are propriul stil de joc, dar Coutinho va fi unul dintre cele mai mari nume din fotbal. De fapt, el deja este unul dintre ei, dar cred că va continua să crească”, a mai spus Ronaldinho.

ADVERTISEMENT

Sud-americanul a vorbit pe larg despre momentele petrecute ca jucător la Barcelona. “Am trăit niște momente de neuitat. Mereu când mă gândesc mă bucur pentru timpul pe care l-am petrecut la Barcelona, de tot ce am experimentat, de tot ceea ce am câștigat, de pasiunea și bucuria fanilor”, a declarat Ronaldinho, care a a mai spus că Messi și-a făcut perfect datoria față de club de când a preluat numărul 10. “Fără îndoială el este cel mai bun jucător crescut de club. A reușit să facă ceea ce nu a mai reușit nimeni. Sper să mai joace așa 20 de ani. Tuturor ne place să îl privim cum joacă.”

Brazilianul l-a elogiat pe Lionel Messi

Ronaldinho a fost întrebat cine este cel mai bun jucător din istoria clubului catalan. “Este dificil de spus, pentru că au existat mai mulți jucători cu stiluri diferite. Pele a fost Pele la vremea lui, Maradona a fost Maradona, la fel și Zidane sau Ronaldo Nazario, dar fără îndoială Messi unul dintre cei mai buni din istorie. Când se va retrage Messi, ceea ce sper să fie peste foarte mult timp, va lăsa numărul 10 în vestiar și nimeni nu se va mai atinge de el”, a spus brazilianul.

Ronaldinho a vorbit și despre omul fără de care transferul său la Barcelona în anul 2003 nu ar fi fost posibil, Sandro Rosell, care în prezent se află în arest preventiv și așteaptă să fie judecat. “Nu cunosc detaliile aceste probleme de ordin judiciar, dar sunt foarte trist să văd un prieten în această situație. Îi transmit doar gânduri bune. Toți cei care îl cunoaștem îl salutăm și îl încurajăm. Sper ca totul să se termine cu bine pentru el”, a încheiat Ronaldinho.

Tags: