Sport

Ronaldo s-a luptat cu patronii lui Liverpool! Ce club a cumpărat “Dinţosul” cu peste 60.000.000 de euro

Ronaldo s-a luptat cu patronii lui Liverpool pentru cumpărarea unui club istoric din Brazilia. Fostul mare fotbalist a devenit patronul lui Cruzeiro, echipă unde a debutat în fotbalul profesionist.
18.12.2021 | 21:17
Ronaldo sa luptat cu patronii lui Liverpool Ce club a cumparat Dintosul cu peste 60000000 de euro
Ronaldo a devenit noul patron al lui Cruzeiro
ADVERTISEMENT

Ronaldo începe să-şi construiască un imperiu în fotbal, iar acum a reuşit să cumpere al doilea club din portofoliu său. Brazilianul a achiziţionat 90% din acţiunile lui Cruzeiro, după ce s-a duelat cu patronii americani ai lui Liverpool.

Ronaldo, noul patron al lui Cruzeiro. Peste 60.000.000 de euro a fost preţul achiziţiei

Sâmbătă, după lungi negocieri, Ronaldo a reuşit să cumpere clubul Cruzeiro, după ce şi FSG (Fenway Sports Group), grupul deţinut de patronii lui Liverpool, s-a interesat de această achiziţie.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Brazilia, afacerea l-ar fi costat 400.000.000 de reali brazilieni (aproximativ 62.000.000 de euro) şi va deţine 90% din acţiunile clubului pentru care a jucat în perioada 1993-1994.

Tranzacţia are loc la 27 de ani de când Ronaldo a plecat de la Cruzeiro, în vara lui 1994. Atunci, PSV plătea în jur de 5.000.000 de dolari pentru transferul “Dinţosului”.

ADVERTISEMENT

Cruzeiro a împlinit 100 de ani în ianuarie 2021, însă trece prin probleme financiare şi sportive. Echipa joacă din 2020 în liga a doua din Brazilia, iar sezonul recent încheiat l-a terminat pe locul 14.

Ronaldo are echipă şi în Spania, iar visul cel mare este Premier League

În septembrie 2018, Ronaldo prelua 51% din acţiunile lui Real Valladolid, după ce plătea 30.000.000 de euro. Între timp, fostul internaţional brazilian a ajuns să deţine 82% din clubul care joacă în liga a doua din Spania.

ADVERTISEMENT

Înaintea s-o preia pe Real Valladolid, Ronaldo a fost curtat de câteva echipe din Anglia. Charlton şi Brentford îşi doreau să-l atragă în Insulă, însă “Dinţosul” a ales Spania.

“Eram interesat să cumpăr o echipă, iar câteva persoane mă ajutau. Erau multe oportunităţi în Anglia. Brentford a fost una dintre echipele oferite. Am stat de vorbă cu cei de acolo şi am înţeles planul de afaceri, a fost plăcut.

ADVERTISEMENT

Mai era un club din liga a treia, Charlton, cu mare tradiţie, care m-a abordat. Pentru aceste oportunităţi erau necesare investiţii de peste 50.000.000 de lire.

Am decis s-o cumpăr pe Real Valladolid, pentru o sumă mult mai mică, şi am continuat să trăiesc în Madrid. Distanţa scurtă între Valladolid şi Madrid a fost importantă, mă ajută să fiu aproape de afacerea mea tot timpul. Cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o”, spunea Ronaldo într-un interviu pentru FourFourTwo.

Chiar dacă nu a mers la Charlton sau Brentford, Ronaldo îşi doreşte ca pe viitor să achiziţioneze un club din Premier League. “Prima ligă a Angliei rămâne un obiectiv pentru viitorul apropiat”.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților