Life

Roxana Vancea a dezvăluit că a avut SOP. Una din 10 femei e afectată de această problemă

Roxana Vancea a dezvăluit că a avut SOP, însă această afecțiune nu a împiedicat-o să rămână însărcinată. Vedeta a devenit mămică anul trecut, în noiembrie.
14.03.2022 | 15:30
Roxana Vancea a dezvaluit ca a avut SOP Una din 10 femei e afectata de aceasta problema
ADVERTISEMENT

Roxana Vancea a organizat o sesiune de întrebări și răspunsuri pe pagina de Instagram și a dezvăluit că a avut SOP, o tulburare hormonală des întâlnită la femei, care nu a fost un obstacol atunci când a rămas însărcinată.

Roxana Vancea a avut SOP

Roxana Vancea a fost diagnosticată cu SOP (Sindromul Ovarelor Polichistice), o tulburare hormonală frecventă, întâlnită la 1 din 10 femei.

ADVERTISEMENT

Întrebată de o internaută cum a rămas însărcinată, deși are această afecțiune, vedeta a explicat că tratamentul a ajutat-o. Fosta asistentă TV a îndemnat-o pe cea care i-a adresat întrebarea să discute cu un doctor.

“Nu cred că nu poți face copii din cauza asta. Și eu am avut și am urmat tratament. Am făcut și bebe…vorbește cel mai bine cu un doctor.”, a explicat Roxana Vancea pe Instastory.

ADVERTISEMENT
Roxana Vancea SOP
Roxana Vancea a avut SOP. Sursa foto: Instagram

Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP) afectează aproape 30% dintre femeile de vârstă reproductivă (15-44 de ani) din întreaga lume. Cauzele acestei tulburări hormonale nu sunt cunoscute cu exactitate, dar se pot datora unei moșteniri genetice, alimentației și rezistenței la insulină, potrivit csid.ro.

Femeile care se confruntă cu această afecțiune trebuie să urmeze un tratament pentru a preveni dezvoltarea altor afecțiuni grave (diabet, boli cardiovasculare sau depresie).

ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt: ciclul menstrual neregulat, păr corporal în exces, menstruație abundentă și dureroasă, acnee, creșterea în greutate, dureri de cap, crampe abdominale puternice, balonare, constipație, tulburări de dispoziție, oboseală, insomnie și dereglări de ovulație, conform sursei citate.

Cum se descurcă cu creșterea copilului

Vedeta a dezvăluit ce alimente i-au fost interzise în perioada alăptării. Fosta asistentă TV este ajutată de mama ei atunci când are grijă de bebelușul ei, dar și de Milan, fiul partenerului ei.

ADVERTISEMENT

“Mă ajută mama mea. Când stau eu cu Zian se joacă ea cu Milan și invers. Plus Dragoș, atunci când nu e mama. Sora mea vine mereu să se joace cu copiii, mama lui Dragoș. Iar Milan nu cere desene pentru că știe că nu are voie.”, a

Întrebată dacă l-a botezat pe Zian, vedeta a răspuns că nu. Evenimentul va avea loc după Postul Paștelui, așa cum a mai precizat bruneta în mediul online.

“Pediatrul mi-a interzis fructe de mare, orice tip de lactate, legume care balonează (broccoli, conopidă, fasole etc.), citrice, sucuri acidulate, arahide, miere, alcool, fructe de pădure, doar o cafea pe zi.”, a fost răspunsul fostei concurente de la Exatlon România.

ADVERTISEMENT