News

Run Run, animalul care a fost cumpărat drept câine. Pe măsură ce creștea s-a dovedit a fi altceva

O familie a cumpărat de la magazin un câine. Surpriză totală după câteva luni. Animalul era, de fapt, altceva. Cum au descoperit
10.11.2022 | 13:51
Run Run animalul care a fost cumparat drept caine Pe masura ce crestea sa dovedit a fi altceva
Run Run a fost cumpărat drept câine, dar s-a dovedit a fi altă specie. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Surpriză totală pentru o familie din Lima. În urmă cu ceva timp, Maribel Sotelo a vrut să facă un cadou celor mici. A achiziţionat un pui de câine de la un mic magazin din centrul oraşului. Culmea, primele săptămâni au fost chiar frumoase pentru patrupedul familiei.

Ce animal a cumpărat o familie care își dorea un cățel

Acesta ieșea afară, se juca împreună cu alți căței, dar la scurt timp a început să se comporte cam ciudat. Botezat Run Run, animalul nu a stat o clipă pe gânduri și, inițial, a început să fugărească găinile şi raţele vecinilor.

ADVERTISEMENT

Nu se oprea aici și pe cele care reușea să le prindă le ucidea și le mânca. Totul, în mod evident, spre nemulţumirea oamenilor și stupoarea stăpânilor.

Nu a mai durat mult până când aceștia au constatat că, de fapt, aveau o vulpe andină, cu picioare subţiri, coadă stufoasă, bot ascuţit şi urechi proeminente.

ADVERTISEMENT

”Am crezut că este un câine de rasă”, avea să transmită Sotelo care a explicat că animalul de companie a fost cumpărat pentru o sumă echivalentă cu 13 dolari în urmă cu şase luni.

”O femeie ne-a spus că a mâncat trei porcuşori de guineea”, a mai zis Sotelo, nevoit acum să plătească și daunele.

ADVERTISEMENT

Când a fugit de acasă, Run Run a fost căutată de poliţia ecologică şi responsabili din cadrul National Forest and Wildlife Service (SERFOR) pentru a o duce la un centru special sau la o grădină zoologică. Misiunea nu s-a încheiat chiar ușor. Vulpea le-a dat mari bătăi de cap autorităților.

”Traficul cu animale sălbatice aduce astfel de consecinţe. Multe specimene sunt capturate din vizuini. Pentru acest lucru, îi ucid pe părinţi, iar puii sunt comercializaţi ilegal pe pieţe ilegale. În acest caz, o vulpe a fost cumpărată pe post de câine domestic”, a zis Walter Silva, veterinar şi specialist în animale sălbatice din cadrul SERFOR

ADVERTISEMENT