Fotbal intern

Rusescu, ciorbă reîncălzită sau caviar? Balint: “Transferul lui Rusescu e nelalocul lui”

09.08.2018 | 18:35
Rusescu ciorba reincalzita sau caviar Balint Transferul lui Rusescu e nelalocul lui

Rusescu, ciorbă reîncălzită sau caviar? Aceasta este întrebarea la care a încercat să răspundă fosta glorie a roș albaștrilor, Gabi Balint. Acesta s-a declarat mai degrabă circumspect în privința utilității transferului lui Raul Rusescu la FCSB. Nu e pentru prima oară când Balint și-a exprimat poziția față de o nouă revenire a atacantului la echipă. Deși Mihai Stoica a sărit în apărarea lui Rusescu despre care a spus că nu este o ciorbă reîncălzită, ci caviar, fostul atacant al Stelei a declarat că numai timpul va demonstra lucrul acesta.

“Eu am făcut o glumă când am spus că trebuie să fii sărit de pe fix pentru a-l lua pe Rusescu. Vom vedea dacă a fost un transfer bun. Eu mă refeream la faptul că nu a jucat de foarte mult timp și un jucător la vârsta lui, care nu a jucat de foarte mult timp, nu mai poate să ajungă într-o formă foarte bună în scurt timp. Cu o pregătire bună, poate să mă contrazică, el e profesionist”, a declarat Gabi Balint pentru o televiziune de sport.

Rusescu, ciorbă reîncălzită sau caviar?

Balint, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986 alături de Steaua, după o finală jucată împotriva celor de la FC Barcelona, crede și că salariul de 25 de mii de euro, pe care îl primește Rusescu pe lună, este unul exagerat pentru un fotbalist care nu a jucat de mai bine de un an de zile.

“Sunt și foarte mulți bani care i s-au oferit. Din moment ce aduci un jucător și îi oferi atât de mulți bani, ca apoi să spui că l-ai adus mai mult să fie doar un concurent pentru ceilalți sau să-i sperie… Nu știu, mi se pare un transfer nelalocul lui”, a mai precizat Gabi Balint.

Mihai Stoica l-a apărat pe Rusescu

Managerul sportiv al clubului FCSB, Mihai Stoica a fost cel care l-a lăudat pe atacantul Raul Rusescu, care a revenit în această vară la formația ”roș-albastră”. Deși nu a jucat în ultimul an la formația turcă Osmanlispor, oficialul stelist a precizat că Rusescu este într-o formă fizică foarte bună.

”Vă daţi seama că e departe de a avea forma sportivă. Fizic, stă bine. Testele pe care le-a dat au arătat că nu are probleme din punct de vedere sportiv. Dar ştiţi că, mai ales la un atacant, cea mai importantă e forma sportivă. Iar chestia asta cu ciorba reîncălzită, vreau să spun doar că a fost o exprimare nefericită. Sânmărtean ştie foarte bine că mă referam şi la altceva, iar aici nu e vorba de ciorbă reîncălzită, pentru că Rusescu a fost şi e caviar. Iar caviarul se păstrează la rece. N-am auzit pe nimeni să îl încălzească”, a declarat oficialul FCSB la plecarea spre Croația.
Oficialul FCSB a afirmat că-l așteaptă pe Rusescu în formă maximă la meciurile din grupele Europa League: ”Eu l-am văzut jucând când la Osmanlispor, chiar şi împotriva noastră, era de departe cel mai bun atacant şi jucau alţii. Iar asta s-a probat, când a intrat şi i-a bătut singur pe Villarreal. Că n-a bătut pe Eskișehirspor, ci pe Villarreal. Am încredere mare în Rusescu, când se va pune la punct. Sper, în grupe să fie cel pe care îl aşteptăm cu toţii”.

10 goluri a marcat Raul Rusescu pentru Osmanlispor