News

Moscova susţine că radarele rusești au interceptat avioane de spionaj și drone străine în apropierea granițelor

Moscova a anunțat că radarele rusești au interceptat avioane de spionaj și drone străine în apropierea granițelor de stat. Ar fi vorba despre 34 de avioane și opt drone
14.12.2021 | 17:11
Moscova sustine ca radarele rusesti au interceptat avioane de spionaj si drone straine in apropierea granitelor
ADVERTISEMENT

Moscova a anunțat că radarele rusești au interceptat, în ultima săptămână, peste 40 de avioane de spionaj și drone străine în apropierea granițelor de stat. Ministerul Apărării din Rusia a precizat că nu au fost permise încălcări ale frontierei.

Radarele rusești au interceptat avioane de spionaj și drone străine în apropierea granițelor

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat, prin intermediul ziarului Krasnaya Zvezda, că au fost interceptate în apropierea granițelor de stat zeci de aeronave străine care au efectuat recunoașteri aeriene.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ministerului au precizat că ar fi vorba despre 34 de avioane și opt drone.

De asemenea, potrivit acestora, nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat ruse.

În acest sens, avioane de luptă rusești au survolat întreaga zonă. În plus, armata rusă a primit avioane de interceptare la înaltă altitudine de tip MiG-31 şi vehicule blindate de transport de trupe de tip BTR-82AM.

Rusia amenință NATO cu desfășurarea de rachete nucleare în Europa

Recent, Rusia a amenințat NATO cu desfășurarea de rachete nucleare în Europa.

Ministrul adjunct de externe din Rusia, Serghei Riabkov, a avertizat cu privire la o posibilă confruntare dacă NATO și SUA nu dau asigurări că vor opri extinderea spre est.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că există o posibilitate mare ca Rusia să desfăşoare rachete nucleare cu rază intermediară de acţiune în Europa, autoritățile rusești fiind convinse că și NATO pregătește același demers.

Serghei Riabkov a declarat că răspunsul Moscovei va fi unul militar dacă nu va exista un progres pentru a soluționa problema pe cale diplomatică.

ADVERTISEMENT

Ministrul a mai spus că asigurările de la NATO nu înseamnă nimic pentru Rusia, mai ales pentru că țara nu are încredere în Alianță.

“Asigurări că NATO nu intenționează să desfășoare arme nucleare nu ne conving deloc. În primul rând, pentru că nu avem niciun fel de încredere în NATO”, a mai completat acesta.

ADVERTISEMENT

Ucraina a acuzat Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontieră

În urmă cu o săptămână, Ucraina a acuzat Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontieră, în zona Donbas. Autoritățile de la Kiev au declarat atunci că militarii ruși încearcă să-i provoace pe ucraineni să pornească ei primii focul.

Zecile de mii de militari ruși au putut fi vizibile chiar și din satelit. Mai multe fotografii au surprins trupele rusești în timp ce înaintau spre granița cu Ucraina.

Potrivit surselor citate de CNN, trupele rusești au capacitatea militară să declanşeze o invazie rapidă, iar resursele de care dispun acestea sunt suficiente pentru a susține un conflict prelungit timp de 7-10 zile.

ADVERTISEMENT
Tags: