News

SUA acuză Rusia că ar crea un videoclip cu un fals atac al Ucrainei, ca pretext pentru a o invada

Rusia ar crea un videoclip cu un fals atac al Ucrainei, ca pretext pentru a o invada, acuză Statele Unite ale Americii și a angajat deja actori în acest sens.
04.02.2022 | 00:01
SUA acuza Rusia ca ar crea un videoclip cu un fals atac al Ucrainei ca pretext pentru a o invada
SUA acuză Rusia că ar crea un videoclip cu un fals atac al Ucrainei, ca pretext pentru a o invada. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rusia ar putea fabrica un videoclip fals, cu actori plătiți, din care să reiasă că a avut loc un atac al Ucrainei asupra sa, susțin SUA, care au fost informate despre acesta de serviciile sale secrete.

Mosova vrea să creeze pretexte pentru a ataca Ucraina, inclusiv videoclipuri trucate

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, care a informat în mod oficial că există această dorință a rușilor de a crea un pretext pentru a ataca Ucraina.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a detaliat faptul că Rusia va prezenta un material video în care vor exista inclusiv zone distruse și cadavre, dar și familiei îndurerate de civili care ar fi fost atacate de ucraineni.

“Ceea ce vă pot spune este că avem informaţii despre planurile ruşilor de a crea pretexte.

Credem că guvernul rus va crea premisele unui atac fals care să justifice invadarea Ucrainei.

Rusia va include un material video cu cadavre şi zone distruse, făcut să arate în aşa fel ca şi cum guvernul ucrainean a intervenit în zonele respective cu armament din Occident”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

ADVERTISEMENT

De asemenea, informația apărut după ce un înalt oficial al administrației de la Washington a declarat pentru presa americană că guvernul rus va orchestra această punere în scenă a unui presupus atac al Ucrainei cu ajutorul servicilor de informații.

Rusia ar fi angajat deja actori pentru atacul fals

Mai mult decât atât, informațiile Statelor Unite arată că Rusia a recrutat deja actori care să joace rolul membrilor din familiie îndurerate și ale civililor care au fost implicați în acest presupus atac.

ADVERTISEMENT

În plus, acest oficial a precizat și faptul că este posibil să fie folosite dronele pe care Turcia, țară membră NATO, le-a furnizat Ucrainei ca metodă de implicare a Alianței în acest atac și ca modalitate de acuzare a acesteia.

După ce imaginile vor apărea, Rusia va avea un pretext valid pentru a ataca Ucraina.

„Acest videoclip, dacă va fi lansat, i-ar putea oferi lui Putin scânteia de care are nevoie pentru a iniția și justifica operațiuni militare împotriva Ucrainei”, a mai arătat sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

„Arată nivelul de cinism, sincer, care este de cealaltă parte a acestui conflict”, a declarat Jon Finer, consilier adjunct pentru securitate națională, pentru MSNBC.

ADVERTISEMENT