Fotbal intern

S-a descoperit motivul pentru care moldovenii îl vor pe Virgiliu Postolachi! ”Avem boală pe Stoichiță”

16.10.2018 | 20:24
Sa descoperit motivul pentru care moldovenii il vor pe Virgiliu Postolachi Avem boala pe Stoichita

Federația Română de Fotbal și cea din Republica Moldova se luptă la FIFA pentru dreptul de a-l folosi pe atacantul Virgiliu Postolachi, dar adevăratul motiv pentru care moldovenii îl vor pe atacantul de la Paris Saint-Germain este că au o poliță de plătit lui Mihai Stoichiță, actualul director tehnic de la Casa Fotbalului.

”Postolachi poate juca doar pentru Moldova sau pentru Franța, acolo unde trăiește de la trei ani. Regulamentul FIFA este clar, nu avem ce să negociem. Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova”, a declarat vicepreședintele Federației Moldovene de Fotbal, Dragoș Hîncu, pentru Libertatea.

Motivul pentru care moldovenii îl vor pe Virgiliu Postalachi: ”Stoichiță ne-a mai privat de un fotbalist”

Însă, sub anonimat, un alt federal de la Chișinău a dezvăluit adevăratul motiv pentru care moldovenii îl vor pe Virgiliu Postolachi: ”Avem boală pe Stoichiță! În 2013, pe vremea când era antrenor la Șerif Tiraspol, ne-a mai privat de un fotbalist. E vorba de fundașul Artiom Haceaturov, născut în Tighina, care jucase pentru naționalele de juniori și de tineret ale Moldovei, dar pe care Stoichiță l-a direcționat, la 20 de ani, spre naționala de seniori a Armeniei. Stoichiță avea legături cu Federația armeană, de când antrenase reprezentativa lor”.

Mihai Stoichiță alături de Dumitru Dumitriu și Ion Moldovan la un seminar la Casa Fotbalului
Mihai Stoichiță alături de Dumitru Dumitriu și Ion Moldovan la un seminar la Casa Fotbalului

Mihai Stoichiță a reacționat la aceste acuze și a spus că nu a avut nicio legătură cu alegerea lui Artiom Haceaturov: ”N-am avut nicio legătură cu alegerea făcută de Artiom Haceaturov. Eu când am ajuns la Șerif, Haceaturov demarase deja formalitățile de a juca pentru Armenia. Vorbea doar rusă. Cum era să lupt eu împotriva Moldovei? Știu că n-am fost simpatizat în Moldova, pentru că îi băteam pe toți și luam toate trofeele cu Șerif Tiraspol. Suporterii mă înjurau și mă criticau pentru că antrenez o echipă rusească. Dar ce vină aveam eu că Șerif joacă în campionatul Moldovei?”.

Postolachi a primit cetățenia română

”Problema este că totul depinde acum de hotărârea organelor internaționale. Român este din punct de vedere legal, să vedem dacă va fi și din punct de vedere fotbalistic, la nivel internațional. Cei din Moldova fac presiuni, dar și noi încercăm pe partea noastră. Când hotărăsc FIFA, UEFA, forurile abilitate… Ele dau verdictul! Aici este vorba de niște reguli… Nu mă pricep, ține de juridic. Noi am depus tot ce ține de legalitate la forurile abilitate. Încă din septembrie. Suntem la mâna legilor, sunt orgolii”, a mai afirmat Stoichiță.

La finalul lunii septembrie, Virgiliu Postolachi a primit cetățenia română în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada României în Franța. În vârstă de 18 ani, atacantul născut în Republica Moldova la Edineț a semnat o înțelegere pe trei ani cu PSG, acesta fiind primul său contract de fotbalist profesionist.