Sporturi

Sacrificiile pe care Simona Halep şi Horia Tecău le fac pentru a evolua la Jocurile Olimpice din 2020

29.12.2018 | 14:45
Sacrificiile pe care Simona Halep si Horia Tecau le fac pentru a evolua la Jocurile Olimpice din 2020

Sacrificiile pe care Simona Halep şi Horia Tecău le fac pentru a evolua la JO2020. Simona Halep şi Horia Tecău şi-auexprimat deja dorinţa de a evolua împreună pentru România la Jocurile Olimpice din 2020. Ei visează să facă pereche în proba de dublu mixt, însă lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. În 2019 se vorda bătălii grele pentru un loc la Olimpiada de la Tokyo, şi asta pentru că România are posibilitatea de a trimite în Japonia maximum şase fete şi şase băieţi. Câte patru pentru probele individuale, câte două perechi la dublu feminin şi la dublu maculin.

Totuşi, în cazul probei de dublu mixt, lucrurile sunt mult mai simple. Se pot înscrie jucători deja calificaţi la simplu şi la dublu şi se ia în considerare clasamentul combinat, care se obţine în urma combinării poziţiei ocupate de fiecare dintre cei doi în clasamentul de dublu sau în cel de simplu. România are totuşi mari şanse cu o echipă cum este cea formată din Simona Halep, locul 1 WTA, şi Horia Tecău.

Ce trebuie să facă Simona Halep şi Horia Tecău pentru a evolua la JO2020

Reprezentanţii noştri au gânduri serioase privind această colaborare şi au efectuat antrenamente chiar şi în perioada de vacanţă, în preajma Crăciunului, totul pentru ca visul lor să prindă şi mai mult contur. Ei pot încerca în mod oficial ce fac la antrenamente în cadrul turneelor de Grand Slam sau la Cupa Hopman, care se află în acest moment în desfăşurare la Perth, în Australia.

“Am facut un antrenament împreună. Ne luăm acest vis în serios. Ne dorim să fim în cea mai bună formă ca să obţinem o medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai e mult timp până atunci, dar trebuie să construim acest vis din timp. Sperăm să fim într -o formă bună atunci, la Tokyo, considerăm că avem şanse reale şi la medalia de mixt, şi la medalia simplu fete, şi la medalia de dublu baieţi”, a declarat Tecău pentru Telekom Sport.