Life

Salată de Boeuf. Cele mai gustoase trei rețete

Salata boeuf este unul dintre preparatele tradiționale nelipsite de pe masa românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. FANATIK vă prezintă trei rețete gustoase, din carne de pui, vită și curcan.
23.12.2021 | 19:03
Salata de Boeuf Cele mai gustoase trei retete
Trei retete gustoase de salata boeuf. Sursa foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Salata boeuf, una dintre mâncărurile în fața căruia cu greu putem rezista de sărbători, se prepară în mai multe feluri. De-a lungul timpului, maeștrii în arta culinară au dezvoltat mai multe rețete.

Salata boeuf, care se mai face și în Rusia, dar sub denumirea de ”Olivier” sau  ”salată de iarnă”, are un conținut bogat de legume, care se îmbină cu carne. Chiar dacă multe gospodine optează, în general, pentru carnea de pui,  salata boeuf se poate prepara și din carne de vită sau curcan. Iată în rândurile următoare trei rețete cu care îi vei surprinde pe cei dragi!

ADVERTISEMENT

Salată de boeuf cu carne de pui

Pentru acest tip de salată avem nevoie mai multe ingrediente, precum: ulei (nu mai mult de trei patru linguri)  tot trei patru linguri, dar de muștar, 2 ouă fierte, 1 gălbenuș de ou crud și un piept de pui fiert.

La acestea se adaugă 300 grame rădăcină de pătrunjel, 500 grame morcov fiert, 500 grame cartofi fierți, 2-3 castraveți murați sau gogoșari, 100 grame măsline și o cutie de mazăre.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți toate acestea gata, nu mai rămâne decât să treceți la treabă. Începeți prin a tăia cubulețe morcovul, castraveții și gogoșarii. Totodată, acestea pot fi tăiate și sub alte forme, dacă vă doriți la final să ornați salata cât mai frumos.

Ulterior, se taie și pieptul de pui bucățele, care atenție, nu trebuie fiert cu tot cu pieliță. Odată îndeplinite toate aceste indicații, puneți tot ce ați tăiat și inclusiv mazărea, într-un bol,  și puteți trece la prepararea maionezei.

ADVERTISEMENT

Pentru maioneză, se amestecă gălbenușul de ou crud cu muștar și ulei. Uleiul și muștarul se adaugă puțin câte puțin. Odată gata și maioneza se adaugă peste toate ingredientele tăiate și se amestecă întreg conținutul.

Următorul pas este să așezați salata într-un vas și să-i dați o formă, după bunul plac, fie dreptunghiulară, fie rotundă. După care, puteți trece la decorare și puneți salata la frigider pentru a fi servită la momentul dorit de duneavoastră.

ADVERTISEMENT
Salata boeuf cu carne de pui. Sursa foto: bucataras.ro

 

Salată de boeuf cu carne de vită

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 2 rondele de rasol de vițel fierte, în jur de 2-3 morcovi, 2 legături de pătrunjel, 1-2 legături de țelină, 4-3 cartofi întregi fierți, o ceapă și 4 căței de usturoi. 3-4 cartofi întregi.

Pentru maioneză, la această salată boeuf cu carne de vită este nevoie de: 2 lingurițe de muștar, 2 gălbenușuri crude și 2 ouă fierte care trebuie să vă iasă tari și 200 mililitri de ulei de floarea soarelui. Pentru decorul salatei: gogoșari murați, măsline, castraveți murați, albuș de ou fiert și frunze de mărar sau pătrunjel.

Carnea de vită se fierbe, după care se lasă la răcit și se taie cubulețe. Legumele, la fel, trebuie trecute și ele prin procesul de fierbiere, lăsate apoi la răcit și tăiate cuburi sau în formă verticală pentru ornament. Printre legumele fierte trebuie să fie și mazărea.

După ce ați preparat maioneza, conform rețetei prezentate anterior, la aceasta puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie. Amestecați totul din nou, iar apoi puneți conținutul peste legume și carnea de vită. Puteți condimenta totul cu sare, după gust. Spre final, procedura este tot aceea de a așeza totul într-un vas și a ornamenta în funcție de preferințe.

Salata boeuf din carne de vita
Salata boeuf din carne de vita. Sursa foto: bucataras.ro

 

Salată de boeuf cu piept de curcan

Salată boeuf din piept de curcan are aproape aceleași ingrediente în mare parte, dar modul de preparare și gustul sunt diferite.

Pentru această rețetă este nevoie de: 1 sau 2 bucăți de piept de curcan, de 700 de grame, 2 fire ceapă verde, 1 bucată țelină, o cutie mică de mazăre, 1 rădăcină pătrunjel, 4 sau 5 morcovi, 4 cartofi fierți, un borcan mic de castreveți murați , sare și piper, 150 grame smântână, 2 gălbenușuri crude de ou, un gălbenuș fiert, 800 mililitri ulei și 2 linguri de muștar.

Salata boeuf din piept de curcan.
Salata boeuf din piept de curcan. Sursa foto: bucataras.ro

 

Așa cum s-a procedat în rețetele anterioare, carnea și legumele trebuie fierte și tăiate. Însă, de această dată, zeama de la carne și legume se strecoară într-un vas, iar în aceasta se pot adăuga fidea sau, după preferințe, găluște de griș.

La maioneză, se mai poate adăuga puțin cartof fiert, iar textura va fi mult mai consistentă. Apoi, amestecați legumele cu carnea, condimentați cu sare și piper, puneți smântâna și maioneza, după care amestecați din nou. La final, ornați cum doriți și așezați salata într-un frigider.

Sursă rețete salate de boeuf: bucătăraș.ro

ADVERTISEMENT