News

Salvamontiștii din Vâlcea au făcut o descoperire macabră. ”Au fost găsite mai multe fragmente osoase”

Salvamontiștii din Vâlcea au făcut o descoperire macabră în munți, iar acum pe fir au intrat cei de la Criminalistică pentru a afla ce s-a întâmplat.
14.10.2023 | 22:14
Salvamontistii din Valcea au facut o descoperire macabra Au fost gasite mai multe fragmente osoase
Salvamontiștii din Vâlcea au făcut o descoperire macabră. Foto: Știrile PRO TV
ADVERTISEMENT

Concret, salvamontiștii angajați ai Serviciului Public Județean Vâlcea au descoperit bunuri și fragmente osoase ale unei persoane dispărute de mai multă vreme. Polițiștii vor acum să afle când a murit persoane respectivă și dacă moartea poate fi considerată suspectă, sau nu.

Salvamontiștii din Vâlcea au făcut o descoperire macabră

”La data de 14 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Costești, în zona montană a vârfului Țucla din masivul Buila – Vânturarița, au fost găsite mai multe fragmente osoase. În urma deplasării la faţa locului, polițiștii au identificat mai multe fragmente osoase şi câteva articole de îmbrăcăminte.

ADVERTISEMENT

Fragmentele osoase și obiectele în cauză au fost preluate de către reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Vâlcea în vederea efectuării expertizei medico-legale.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru stabilirea identităţii persoanei, precum şi a cauzelor şi împrejurărilor în care a survenit decesul”, a transmis IPJ Vâlcea printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, trupul unei persoane decedate era găsit duminică de un turist aproape de frontiera cu Ucraina, iar autoritățile din Maramureș au intervenit pentru a recupera cadavrul și pentru a stabili cu exactitate ce s-a produs. Și în acel caz anchetatorii au considerat că moartea poate fi suspectă.

”Acţiune a SPJ Salvamont Maramureş în zona Vf Farcău, judeţul Maramureş, pentru recuperarea şi evacuarea trupului unei persoane găsită decedată de un turist, foarte aproape de zona de frontieră”, a transmis în acel moment Salvamont Maramureş. Conform presei locale, salvatorii montani au acționat atunci ca și echipă de suport.

ADVERTISEMENT

Alături de aceștia au participat la misiunea de salvare angajați ai Poliției de Frontieră Maramureș dar și ai IPJ Maramureș. ”Niciuna dintre cele două instituții nu a transmis deocamdată date despre intervenţie”, au transmis atunci autoritățile. Descoperirea a fost făcută de un turist, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

De asemenea, la începutul lunii iunie 15 salvamontiști de la Salvamont Sibiu au recuperat cadavrul unui bărbat, la solicitarea IPJ Sibiu. De data aceasta intervenția a avut loc pe creasta Munților Făgărași, acolo unde un turist a murit în zona Vârfului Puha, la peste 2.000 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

O persoană a fost cea care a sunat la 112 pentru a afla că a găsit un bărbat decedat într-un sac de dormit pe vârful Puha. ”Printr-un apel la 112 s-a anunţat că un cadavru, bărbat, găsit în Şaua Puha din munţii Făgăraş, este întins pe o saltea gonflabilă, în sac de dormit şi rucsac lângă el”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Balteş.

ADVERTISEMENT
Tags: