News

Un cadavru a fost găsit în Munții Maramureșului. Descoperirea, făcută de un turist

Un turist care se afla într-o expediție a făcut o descoperire macabră. Bărbatul a găsit cadavrul unei persoane, în Munții Maramureșului.
18.09.2023 | 07:09
Un cadavru a fost gasit in Muntii Maramuresului Descoperirea facuta de un turist
Un cadavru a fost găsit în Munții Maramureșului. Sursa foto: Facebook Salvamont Maramureș
ADVERTISEMENT

Un cadavru a fost găsit în Munții Maramureșului, duminică, 17 septembrie, pe versantul Farcău, la aproximativ 1.900 de metri altitudine. Cel care a făcut macabra descoperire este un turist.

Cadavru descoperit de un turist, în Munții Maramureșului

Potrivit oamenilor legii, trupul neînsuflețit a fost găsit lângă granița dintre România și Ucraina. O plimbare la munte s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un pasionat de sporturi montane.

ADVERTISEMENT

În timp ce urca muntele, bărbatul a găsit cadavrul uni persoane. Șocat, turistul a sunat la 112 și a cerut sprijinul autorităților. La fața locului au ajuns atât salvamontiștii, cât și polițiștii, pentru efectuarea verificărilor.

„Acţiune a SPJ Salvamont Maramureş în zona Vârfului Farcău, judeţul Maramureş, pentru recuperarea şi evacuarea trupului unei persoane găsită decedată de un turist, foarte aproape de zona de frontieră.

ADVERTISEMENT

Salvatorii montani acţionează ca echipă de suport, la această acţiune fiind prezenţi poliţişti din cadrul Poliţiei de Frontieră Maramureş şi ai IPJ Maramureş”, a anunțat, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre identitatea decedatului. Conform presei locale, se pare că persoana respectivă era moartă de mult timp. Oamenii legii desfășoară cercetări pentru a stabili cine este victima și în ce condiții s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

Un alpinist român a murit pe munte, în Alpi

Un final sfâșietor a avut și un alpinist român, care a murit în Alpi. Călin, în vârstă de 46 de ani, originar din Turda, era stabilit de câțiva ani în Italia, la Vicenza, era căsătorit și avea doi copii.

Era pasionat de munte, însă nu bănuia că își va găsi sfârșitul în locul pe care îl iubea atât de mult. Călin a fost victima unui accident petrecut pe 3 septembrie, în urma căruia a mai murit un cetățean german de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Cei doi făceau parte dintr-un grup numeros aflat într-o expediție. Totul ar fi avut loc după ce unul dintre alpiniști a alunecat, iar în cădere ar fi tras și restul echipei. Călin și cetățeanul german au decedat, iar alți alpiniști au fost răniți.

 

ADVERTISEMENT
Tags: