Fotbal international

Sampdoria a transferat un alt Ronaldo și l-a prezentat ca pe Cristiano

03.08.2018 | 13:26
Sampdoria a transferat un alt Ronaldo si la prezentat ca pe Cristiano

Clubul Sampdoria Genova a transferat un alt Ronaldo, dar a ținut să-l prezinte la fel cum a făcut-o Juventus Torino cu superstarul portughez adus de la Real Madrid. Noul jucător al Doriei, Ronaldo Augusto Vieira Nan, este născut în Guinea Bissau și a crescut la formația portugheză Benfica Lisabona.

”BREAKING: Sampdoria l-a transferat pe Ronaldo!”, se scrie mare pe contul de Twitter în limba engleză al clubului Sampdoria Genova, pe o poză asemănătoare cu cea în care a fost prezentat Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, cu o completare discretă în subsolul imaginii – Vieira.

Micul Ronaldo transferat de Sampdoria are un frate geamăn pe care îl cheamă Romario

Noul Ronaldo transferat de Sampdoria Genova vine de la formația engleză Leeds United, care a încheiat sezonul precedent pe locul 13 în liga a doua din Anglia, și joacă pe postul de mijlocaș central. Ronaldo Augusto Vieira Nan are 20 de ani, are trei selecții la naționala de tineret a Angliei, iar italienii au plătit 10 milioane de euro pentru transferul său. În cei doi ani petrecuți la Leeds United, el a marcat un gol în 63 de meciuri jucate.

Clubul Sampdoria Genova a transferat un alt Ronaldo, dar a ținut să-l prezinte la fel cum a făcut-o Juventus Torino cu superstarul portughez adus de la Real Madrid
Clubul Sampdoria Genova a transferat un alt Ronaldo, dar a ținut să-l prezinte la fel cum a făcut-o Juventus Torino cu superstarul portughez adus de la Real Madrid

Ronaldo Augusto Vieira Nan, care a fost botezat după celebrul atacant brazilian Ronaldo Luis Nazario de Lima, are un frate geamăn care joacă la Leeds United, Romario Augusto Vieira Nan, care a primit numele după fostul internațional ”carioca”, campion mondial în 1994. Dacă micul Ronaldo a ales să reprezinte naționala de tineret a Angliei, geamănul său a debutat deja la prima reprezentativă din Guinea Bissau într-un meci cu formația Burkinei Faso.

Sampdoria l-a vrut în această vară și pe Vlad Chiricheș

Sampdoria Genova a încercat să-l aducă în această vară și pe fundașul central român Vlad Chiricheș, dar s-a lovit de refuzul patronul clubului SSC Napoli, Aurelio de Laurentiis: ”Massimo Ferrero nu m-a sunat pentru Vlad Chiricheş. Am vorbit cu Ferrero despre altele şi poate într-una dintre aceste discuţii a zis ceva de Chiricheş, dar i-am spus că am nevoie de el”.

Preşedintele clubului Sampdoria Genova, Massimo Ferrero, l-a ironizat pe omologul său de la SSC Napoli, Aurelio De Laurentiis, după ce acesta a refuzat oferta de 15 milioane de euro de la formația engleză Stoke City. ”Eu nu cer nimic, dacă e nevoie mă cheamă Aurelio. Îl vom ajuta dacă va dori să se despartă de vreun jucător. Dacă el a refuzat o ofertă de 15 milioane de la Stoke pentru Chiricheş, înseamnă că e bogat”, a declarat Massimo Ferrero despre posibilitatea ca Sampdoria Genova să-i transfere pe fundaşii Lorenzo Tonelli şi Vlad Chiricheş de la SSC Napoli.

Internaționalul român a fost remarcat de Carlo Ancelotti în cantonamentul din această vară al vicecampioanei Italiei, iar acesta a decis ca Vlad Chiricheș să rămână la Napoli iar cel care va pleca va fi Lorenzo Tonelli, care este dorit de Sampdoria Genova, Cagliari, Genoa, Chievo Verona și Torino. Chiricheș, în vârstă de 28 de ani, va fi păstrat astfel la Napoli și se va lupta pentru un post de titular cu Kalidou Koulibaly, Raul Albiol și Nikola Maksimovic.