News

Sancțiuni multiple pentru Rusia! Firme importante se retrag de pe piață sau raționalizează alimente

Rusia are parte de sancțiuni multiple după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina! Mai multe firme importante se retrag de pe piață sau raționalizează alimente
05.03.2022 | 10:09
Sanctiuni multiple pentru Rusia Firme importante se retrag de pe piata sau rationalizeaza alimente
ADVERTISEMENT

Rușii au parte de sancțiuni serioase după invazia Ucrainei. Între timp, retailerul francez Auchan a decis să limiteze anumite vânzări în magazinele din această țară. Totul se întâmplă din cauza cererilor ridicate din ultima perioadă.

Sancțiuni multiple pentru ruși!

Decizia a fost anunțată chiar de serviciul de presă al hipermarketului. Francezii au transmis că societatea a înregistrat o creștere a cererii pentru bunuri importante din punct de vedere social. Vorbim despre sare, zahăr, cereale și unt.

ADVERTISEMENT

„Livrarea din depozit și expunerea pe raft după mai multe astfel de achiziții mari poate dura timp, timp în care unii cumpărători vor rămâne fără marfă”, a explicat un reprezentant Auchan.

Compania a recomandat magazinelor unde există cerere mare, dacă este necesar, să sugereze clienților să nu cumpere cantități mari deodată, astfel încât și alți clienți să aibă posibilitatea de a achiziționa mărfuri.

ADVERTISEMENT

De altfel, compania a transmis că este asigurată suficient cu stocuri și livrarea și achizițiile au loc în mod regulat.

De asemenea, de la începutul lunii, lanțurile de retail Magnit, Auchan, Atak și O’Key au anunțat decizia de a-și limita adaosul la profit pentru unele produse la 5%. Aceștia au transmis că și-au asumat obligații de a minimiza marjele comerciale pentru patru categorii de bunuri semnificative, produse lactate, produse de panificație, zahăr și legume.

ADVERTISEMENT

Gigantul tehnologic sud-coreean Samsung a suspendat furnizarea produselor sale către Rusia din cauza situației geopolitice din lume. Producătorul de electronice, care produce, în special, smartphone-uri și cipuri, a precizat că nu mai trimite nimic în Rusia

„Prioritatea noastră este să asigurăm siguranța tuturor angajaților noștri și a [membrilor] familiilor lor”, au declarat reprezentanți ai companiei.

ADVERTISEMENT

Și serviciul online de rezervări hoteliere Booking.com a încetat să mai funcționeze în Rusia. „Nu există potriviri care să corespundă criteriilor dvs. de căutare. Vă rugăm să încercați din nou”, este mesajul primit de cei care încearcă să selecteze o proprietate în Rusia.

Totodată, din 4 martie și magazinele IKEA și-au suspendat activitatea în Rusia.

ADVERTISEMENT