News

Șase morți în urma prăbușirii unui avion în SUA. Aeronava a luat foc la aterizare

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din zona orașului Los Angeles, accidentul soldându-se cu șase morți.
09.07.2023 | 10:45
Sase morti in urma prabusirii unui avion in SUA Aeronava a luat foc la aterizare
Avion Cessna 550, precum cel prăbușit în California/ Sursă foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un avion de mici dimensiuni aparținând unei corporații s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din zona orașului Los Angeles. Impactul cu solul a fost urmat de un incendiu, iar bilanțul tragediei care a avut loc sâmbătă dimineața este de șase morți, informează Reuters, preluată de News.ro.

Potrivit autorităților locale aeronava este un avion Cessna C550 care venea plecase din Las Vegas în jurul orei locale 3 dimineața. Avionul s-a prăbușit în apropierea aeroportului French Valley, la circa 140 de km sud de Los Angeles, în jurul orei locale 4.15 a.m. (11.15 ora României), se spune într-un comunicat al Administrației Federale a Aviației.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu au fost făcute publice informații despre identitatea celor șase persoane care se aflau la bord. Datele radar de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware indicau că un singur avion de afaceri călătorea din Las Vegas spre French Valley în acel moment.

Se pare că aeronava a făcut în prealabil un tur în zonă înainte de a începe aterizarea, însă lucrurile au mers prost întrucât aeronava s-a prăbușit în afara pistei și apoi a fost cuprinsă de flăcări. Presa locală a publicat imagini cu rămășițele carbonizate ale unui avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit în afara aeroportului French Valley.

ADVERTISEMENT

Biroul şerifului din comitatul Riverside a transmis că echipele de intervenție au găsit aeronava complet cuprinsă de flăcări pe câmp, iar cei şase ocupanţi au fost declaraţi morţi la faţa locului. Flăcările s-au extins și la vegetația uscată din zonă, astfel că pompierii au avut nevoie de mai bine de o oră pentru a stinge incendiul.

Acesta este al doilea accident aviatic care are loc în zonă în această lună. Pe 4 iulie, un bărbat de 39 de ani a murit și trei copii au fost răniți în urma prăbușirii unui alt avion de mici dimensiuni pe care-l pilota adultul.

ADVERTISEMENT

În România, ultimul accident în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni a avut loc pe 27 august 2022 când două persoane au murit după ce aeronava în care se aflau s-a prăbușit în apropierea localității Lețca Nouă, din județul Giurgiu.

Un apel la numărul de urgență 112 a anunțat că un avion de mici dimensiuni model CITIUS YR-5599 s-a prăbuşit între localităţile Leţca Veche şi Leţca Nouă din judeţul Giurgiu. Avionul s-a prăbușit la scurtă vreme după ce decolase de pe pista din Lețca Nouă.

ADVERTISEMENT

Avionul a căzut într-o zonă împădurită ceea ce a îngreunat operațiunile de salvare începute imediatu după semnalarea accidentului. Când resturile avionului au fost găsite nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi oameni aflați la bord.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților