Life

Satul din Europa considerat cel mai frumos din lume. Pare desprins dintr-un basm și simți că trece timpul altfel aici

Un sat din Europa este considerat ca fiind cel mai frumos din lume. Peisajul pare desprins dintr-un basm, iar asta o confirmă cei care au ajuns aici.
17.04.2024 | 18:32
Satul din Europa considerat cel mai frumos din lume Pare desprins dintrun basm si simti ca trece timpul altfel aici
Satul din Europa care a fost desemnat cel mai frumos din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un sat din Europa a fost desemnat cel mai frumos din lume. Deși este o așezare mică, locul parte desprins dintr-un basm. Toți cei care au ajuns aici au fost uimiți de ceea ce au putut să vadă.

Satul din Europa care a fost desemnat cel mai frumos din lume

Există o mulțime de locuri spectaculoase în Europa, însă nu toate sunt atât de cunoscute de publicul larg. Exemplu este chiar acest sat, care deși a fost desemnat cel mai frumos din lume, nu mulți îl vizitează.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre micul sat Gordes din Franța. Acesta este situat pe un deal, iar deseori este trecut cu vederea. Cei mai mulți turiști care ajung în Franța aleg să viziteze alte zone precum Provence, Riviera Franceză sau Paris.

Adevărul este că satul Gordes pare desprins dintr-un basm. Într-un singur loc găsești galerii de artă, străzi pietruite fermecătoare, pline de buticuri ciudate și restaurante mici care servesc mâncăruri franțuzești de renume mondial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsești și câteva repere care îți taie răsuflarea. Printre acestea se numără chiar și un castel. Este vorba despre impresionantul Castel Gordes. În același loc mai poți vedea fascinantele peșteri ale Palatului Saint Firmin, care se află în subteran, și Biserica Saint Fermin din secolul al XII-lea, cu interioarele sale atrăgătoare.

Iar acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care acest sat din Europa a fost catalogat ca fiind cel mai frumos din lume. Cazarea este și ea destul de prietenoasă cu bugetul față de alte zone din țară.

ADVERTISEMENT

Cazarea, extrem de accesibilă în satul Gordes din Franța

Spre exemplu, prețurile pot varia de la 150 de lei pe noapte până la 400 de lei, în funcție de preferințe. Iar când nu e vorba de sezoanele de vârf, tarifele pot fi chiar mai accesibile de aici, arată Mirror.

Există multe de văzut și de făcut în zona rurală din jur. Un loc natural care nu trebuie ratat este Le Sentier des Ocres, care este în prezent cel mai bine cotat obiectiv din regiune pe Tripadvisor. Cu formațiuni stâncoase atrăgătoare și priveliști frumoase asupra văilor, a lăsat o mulțime de vizitatori impresionați.

ADVERTISEMENT

Iar asta o confirmă chiar cei care au ajuns aici. Numeroase comentarii de pe Tripadvisor laudă acest loc din toate punctele de vedere. De la gastronomie, până la peisaje, dar și oamenii primitori.

Tocmai din acest motiv, nu e de mirare de ce Travel and Leisure a numit satul ca fiind cel mai frumos din lume. Echipa spune că turiștii sunt mulțumiți de ce au văzut, iar locul nu poate fi comparat cu nimic altceva.

“Gordes tinde să fie plin de turiști în timpul lunilor de vară. Dar îi poți învinovăți pe vizitatori că vor să se cufunde în magia unuia dintre cele mai frumoase sate din Franța, dacă nu din lume?

Cocoțat pe o stâncă deasupra văii, este o destinație de neratat, cu străduțe pietruite, biserici și o mănăstire punctată de câmpuri de lavandă care parcă au fost culese din paginile unei cărți de povești”, relatează Travel and Leisure.

ADVERTISEMENT
Tags: