Life

Locul din Europa în care te simți ca-n povești. Are plaje superbe, dar și un castel

Locul din Europa în care te simți ca-n povești o să îți ofere o experiență unică. Are plaje superbe, peisaje care îți taie răsuflarea, dar și un castel.
14.04.2024 | 13:15
Locul din Europa in care te simti can povesti Are plaje superbe dar si un castel
Locul din Europa în care te simți ca-n povești. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din Europa în care te simți ca-n povești există. Cine a ajuns aici a avut parte de o experiență cu adevărat memorabilă. Nu doar că o să vezi plaje superbe și un castel, dar și peisaje care îți taie răsuflarea.

Locul din Europa în care te simți ca-n povești

În Europa există o mulțime de locuri superbe însă nu toate sunt chiar atât de cunoscute. Exemplu este această insulă din Marea Britanie unde găsești un castel și poți avea partea de o experiență inedită.

ADVERTISEMENT

Locul din Europa în care te simți ca-n povești este Insula Rum din Scoția. Turiștii o cam trec cu vederea când ajung în zonă, deși, în realitate, aici pot vedea peisaje unice și pot avea parte de surprize.

În acest loc de vis o să găsești un castel, dar și o vegetație bogată. De altfel insula a fost desemnată unul dintre cele mai subestimate locuri de interes din Europa, relatează cei de la Mirror.

ADVERTISEMENT

Insula are o formă de diamant și găzduiește plaje care îți taie respirația. De asemenea, tot aici mai găsești și faimosul Castel Kinloch, dar și o mulțime de trasee de ciclism și drumeții care te poartă prin unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase locuri.

Ce poți să faci în acest loc de vis

Un punct de atracție este chiar traseul Nature Trail. Acesta este un traseu circular care durează aproximativ o oră și care oferă priveliști epice din Kinloch Glen. Practic insula este o rezervație naturală, așa că cei care ajung aici pot vedea păsări, vulturi, dar și alte creaturi precum foci sau vidre.

ADVERTISEMENT

Locul din Europa în care te simți ca-n povești are însă și alte surprize. Pe lângă plaje, castel și peisaje, există și numeroase restaurante locale unde pot fi degustate preparate cu adevărat deosebite.

Și când vine vorba de cazare, experiența e una inedită. Există câteva locuri de cazare ascunse pe toată insula, de la case de vacanță la cabane izolate și cabane de munte. Și totuși cum poți ajunge în acest loc de vis?

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai ușoare modalități de a vizita insula este să iei feribotul din portul Mallaig de pe continent. Acesta te va duce direct pe insulă, ca parte a rutei Small Isles. De la terminal mai ai de mers aproximativ 20 de minute până la castel și alte cinci minute până la primăria satului. Accesul cu mașina nu este permis pe insulă.

ADVERTISEMENT